Mit tanácsoltok, két router működhet sorban?
Figyelt kérdés
Költözés előtt állok és az új házban van wifis router, de az alsó szinten üzemel, a felső részen ahol lennék, már gyenge a jel. (Az ott lakók mind UTP kábelt használnak, de én nem szeretnék vele bíbelődni) Két routert be lehet üzemelni, tehát a felső szinten az egyik kábel végére rádugni? Az egyik router nem zárja ki a másikat? Bocsi, ha hülye a kérdés, de mielőtt elkezdek dugdozni másik routert megkérdezem ezt, mert ha nem megy inkább eladom. Köszi a válaszokat előre is.2010. nov. 15. 00:35
1/7 A kérdező kommentje:
ejj, közben gondolkodtam és rájöttem, hogy a jelnek mennie kell ugyanúgy, csak nem tudom okoz e valami zavart az ilyen hosszabítás.
2010. nov. 15. 00:41
2/7 bp1985 válasza:
Így nem fog menni. Max úgy, hogy a gépedbe veszel egy wifi sticket. Ezeknek erősebb a vevője mint a beépítetteknek.
3/7 anonim válasza:
de menni fog. 1szer mar probaltam. nem volt elég a 6 slot, kellett még 2 (lan party:)). igaz nem wifisek voltak, de az tokmind1.
4/7 anonim válasza:
Igazából neked nem router kell fent, hanem egy Access Point. Ezt kábelre rádugod és lesz fent wifi jel. De ha meg a router már megvan, akkor azt is használhatod. Némelyik tud AP módot is, azzal jobb. De simán ha a routert rákötöd az is megteszi. WAN-nak ilyenkor vagy fix IP-t kell a lenti router tartományához beállítani, vagy DHCP-s IP-t és akkor kap egy IP-t lentről. Hátránya az, hogy gyakorlatilag külön hálózaton leszel, és néhány dolog nem fog menni portforwardolás nélkül. Pl tőled nem fognak tudni másolni, nem is fogják látni a géped a hálózatukon a többiek (ha jól emlékszem 138 vagy 139-es port forwardolása kell), hozzád egy LAN játékban nem tudnak csatlakozni. Fordítva viszont fog működni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindannyiótoknak! Meg fogom próbálni akkor. Tulajdonképpen egyszer már próbáltam airport express-szel, rádugtam egy, a felső szinten levő kábelre és gyönyörűen adta a jelet. Ezért gondolom hogy akkor egy TP Linkkel is menni fog. Az utolsó válaszadónak köszönöm a részletes leírást!
2010. nov. 15. 09:06
7/7 anonim válasza:
Sorban nem !
De ha párhuzamosan kötöd akkor minden bizonnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!