Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Facebookon milyen csalók...

A Facebookon milyen csalók garázdálkodnak?

Figyelt kérdés
A napokban meghirdettem valamit a facebookon és azonnal jelentkezett vagy öt "érdeklődő". Azt írták azonnal mindent fizetnek de ők intézik a futárt, én csak lépjek be a bankba és fogadjam el az ajánlatukat. Mikor visszaírtam hogy majd én intézem a futárt csak küldjék a címet, azonnal mind eltűnt. Természetesen nem léptem be a bankba mert elsőre látszott hogy kamu profillal vannak ott csak azt nem tudom mi ennek a lenyúlásnak a lényege, erre érdemes lenne a facebooknak is odafigyelni.

ma 08:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Jellemzően ha a termék felrakása után valaki 1 órán belül ír, akkor az csaló robot, be van neki állítva értesítés a hirdetésekről.

Amikor ő akarja intézni a szállítást és a szokásos szöveg jön, hogy "én intézem a szállítást, természetesen fizetem", stb, az csaló robot.

Amikor keveredik a magázódás a tegeződéssel, az csaló robot (fordító hiba, a magyar nehéz nyelv ugyebár)

Senkit nem érdekel a terméked, arra mennek, hogy a banki adataidat kiszedjék belőled, a vásárlás csak csali.

Küld egy linket, hogy ott a pénzed, de be kell lépned hozzá a bankodba. Kiválasztod a bankodat, kapsz egy kamu banki oldalt, ahol megadod az adataidat, közben a rendszerük a háttérben valóban elindít egy belépést a bankba. Te meg megadod majd az smsben kapott kódot vagy a generált token kódot. Ő a háttérben belép a számládba és szépen leüríti. Ennyi a lényege. Kvázi adathalászat az egész. A facebook marketplace csak egy platform ahol ténykedhetnek.

A facebook pedig asszisztál hozzá mert még jelenteni se tudod őket, azonnal visszadobja, hogy rendben van.

ma 09:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Pontosan ez történt, még jó hogy azonnal töröltem az egészet.
ma 09:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha észnél vagy, akkor nem veszélyes. Nem vírus meg semmi. 99%-ban az emberek hülyék, hogy hagyják magukat átverni.

Én ha belefutok egy ilyen oldalba vagy bármibe, akkor megadok kamu adatokat. Volt ahol kamu webshop-ból rendeltem valamiből 100-at.

ma 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!