Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digitális Állampolgárság...

Digitális Állampolgárság miért nem működik?

Figyelt kérdés

Már kb. 2 hónappal ezelőtt is óráim mentek rá arra, hogy tudjak regisztrálni. A regisztráció véglegesítéséig nincsen semmi probléma, de a tovább gombra nyomva ezt írja: "Ismeretlen hibába ütköztünk. Már dolgozunk a megoldáson, nézz vissza később és próbáld újra!" Nem tudtam, hogy nekik a több hét nem számít későbbnek.

Az Ügyfélkapun hiába tudom a jelszavam, nem enged be. Jelszót változtatok, majd belépésnél ezt írja: "A felhasználónév vagy a jelszó helytelen, vagy Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére." Biztos, hogy van Ügyfélkapu+-om is, mert a simába nem enged belépni, mert már van +-om.

Amikor regisztráltam 1-2 hónapja, akkor be tudtam lépni, de már nem enged. Én csak jelentkezni akartam egyetemre, de nem csalódtam a magyar államban. Pontosan arra számítottam, hogy egy kalap *** lesz az egész.

Ha bemegyek valami hivatalba, ahol megváratnak néhány óráig, ott tudnak bármiben is segíteni azon kívül, hogy megmondják, hogy próbáljak jelszót változtatni?

tegnap 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
48%

Ha ügyfélkapu+ regisztrációd van, akkor nem elég a név-jelszó. A következő lépésben kérni fogja a hitelesítőben generált kódot, amik a regisztráció során vettél fel a képernyőn megjelenő QR-kód beolvasásával.

Sokan ott rontják el, hogy azt hiszik ez csak a regisztrációhoz kellett, majd el is dobják az egészet és törlik a hitelesítőt. Közben az minden belépésnél kell majd, és nem a jelszavadat kell másodjára is beírni amikor a hitelesítőben lévő kódot kérik.

Ezzel hogy állsz?

tegnap 14:49
 2/7 A kérdező kommentje:
De nem kéri a kódot, mert azt írja, hogy nem jó jelszó/nincs jogosultságom. Nem nyit meg másik oldalt, csak a piros hibaüzenetet adja alul. Hozzá van adva az Authenticator-höz az ügyfélkapu. Annyi hibám van, hogy a törlőkódot nem mentettem le.
tegnap 14:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Jézus Mária, Edge-ből sikerült belépni. Lehet, nem a böngésző miatt, nem tudom. A hitelesítősre nyomtam Ügyfélkapu+-nál. Hú, csak kereken másfél órája próbálok belépni.
tegnap 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:
48%

Próbáld a sütiket törölni abból amelyikben nem sikerült belépni. Majd lépj be az ugyfelkapu.gov.hu oldalon, mentsd le a QR-kódot, hogy később is meglegyen és ugyanott még most mentsd le a törlőkódot amíg be tudsz lépni.

"Annyi hibám van, hogy a törlőkódot nem mentettem le."

Ezt nem viccből kérték és nem csak akadályként rakták oda a mentésről szóló nyilatkozatot mielőtt jóváhagytad a regisztrációt. Ha azt elveszted, akkor tényleg be kell menni és nullázni a regisztrációt, majd újrakezdeni.

tegnap 15:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Lementettem most mind a kettőt, amit mondtál. Köszi!
tegnap 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:
48%
Most akkor a DÁP a kérdés vagy az ÜgyfélKapu+...?
tegnap 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Mert közszféra. Amelyik fejlesztő/informatikus egy kicsit is ért a szakmájához, az elmegy a versenyszférába, mert többszörösét keresi a közszférabeli bérének.
tegnap 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!