Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a CCA és CU...

Mi a különbség a CCA és CU tipusú UTP kábelek között?

Figyelt kérdés

Azon kívül hogy egyik alumagos réz köpennyel a másik meg full réz.

Tegyük fel hogy van egy gigabit net csomagom amelynek átlagsebessége cat5e kábellel 930Mbps fel/le, ez mennyi lehet a CCA illetve CU kábellel? Illetve a ping körülbelül hogyan alakulna?

febr. 2. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha szakszerűen van szerelve akkor nem befolyásol semmit.
febr. 2. 16:44
 2/5 A kérdező kommentje:

#1 Tehát végülis mindegy melyiket használod, a cat5e szabványának megfelelően képes átvinni a leirt sebességet?

Találtam itthon egyébként ilyet és eddig fel se tünt hogy van egy ilyen is a hálózatban, mert teljesiti amit kell :D

Mindenkinek: Ha van még valmi érdekes tudnivaló akkor szivesen várom :D

febr. 2. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, miért lenne különbség? De őszintén? Digitális jelátvitel történik. Vagy a kábel rontja a biteket vagy mire gondolsz? Nem is értem a kérdésedet.
febr. 2. 20:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Őszintén, nem tudom :D

Nekem ismerősöm mondta (övé a bolt ahol azt mondtam még átgondolom) hogy ilyen CCA jelölésű kábelt ne vegyek mert nem lesz képes átvinni a fent emlitett sebességet, viszont nekem van egy ilyen kábelem és azzal az elmult 3 évben semmi komoly probléma nemvolt (leszámitva a csatlakozókat a végein xD ), sebesség megvolt, ping 9 és 22ms között volt, de sajonos eddig birta és pótolni kellene, mivel a boltba egy kábeldob értéke ez a hosszúságú kábel (50 métereset tud adni, előre szerelt 9500Ft :/ ) amit adni tudnak gondoltam veszek egy ilyen dobot mondván hogy - UTP kánel az UTP kábel :P -

febr. 2. 20:38
 5/5 CspCsj ***** válasza:
50%

CCA-t PoE esetén nem ajánlott használni, - pláne ha több eszköz is PoE.

Otthoni adatátvitelnél nem tapasztaltam még észrevehető különbséget ismeretségi körben. (rosszul felrakott RJ45 csatlakozók több problémát okoznak)

Esetleg Gbit felett, illetve vállalati hálózatnál már lehet belefutni átviteli hibákba. (ahol közelítik a 100 méteres határértéket)

febr. 3. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!