Facebook chaten hogy tudom megnézni, hogyha egy ember a saját neve mellett kamu profillal is írogat nekem? Ezt hogy tudom lebuktatni?
Figyelt kérdés
IP címet meg tudom nézni ahonnan jön az üzenet vagy a helyszínt? Régen mikor mobilról írtak nekem 10 éve, még kiírta, hogy mondjuk Gödöllő környékén. Ma már ezt nem lehet látni és azt is kiírta, hogy webfelületről küldve? Jelenleg semmit se látok.ma 10:57
2/4 anonim válasza:
Nem tudsz IP címet megnézni, ez a geolokáció nagyon pontatlan és ugyanúgy hamisítható is mint az IP.
Két módon buktatsz le egy kamu profilt: olyan dolgot mond vissza amiről egy idegen nem tudhatna. A másik még egyszerűbb: meg kell mutatnia magát. Nem fogsz olyan felhasználóknak személyes adatot kiadni magadról, akiről nem győződtél meg, hogy létező ember. Videóhívás, egyedi fénykép kérés (amit nem tud letölteni a netről vagy generáltatni) is működik, ha a személyes találkozás nem lehetséges.
3/4 A kérdező kommentje:
Konkrét az van, hogy a barátom írhatott rám álprofillal, mintha ki akarná nyomozni, hogy fogható vagyok-e másik pasinak. Úgy érzem ő az, mert eléggé úgy ír ahogy ő szokott, ezért kérdeztem, hogy lenne-e módja megnézni, hogy tényleg ugyanarról a címről jön-e az üzenet.
ma 11:54
4/4 anonim válasza:
Ha így van, idővel le fogja magát buktatni. Nem egészséges az ilyen szintű féltékenység vagy nyomozgatás, úgyhogy ennyi erővel ki lehet ugrasztani a bokorból, hogy legyen nyomós okod szakítani. Írd meg a kamu fióknak, hogy a barátod nyomoz utánad és nem beszélhettek többet. Vagy ha bevállalós vagy, akkor beszélj meg egy találkozót vele és figyeld a párod viselkedését. Ha tud róla, meg fog változni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!