Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan kell IRC kapcsolatot...

Hogyan kell IRC kapcsolatot létesíteni valakivel?

Figyelt kérdés
Lehet amatőr kérdés, de én még sose használtam ilyet. Tudom az IRC csatorna címét és egy 4 számjegyű kódot is. De azt se tudom milyen programot vagy klienst kell manapság használni erre. Valaki tudna ebben segíteni?

jan. 19. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:

"De azt se tudom milyen programot vagy klienst kell manapság használni erre. Valaki tudna ebben segíteni?"

Igen kell hozzá IRC-kliens.

Az 1995-ben megjelent és eléggé közismert mIRC-t:

[link]

jelenleg is fejlesztik; de példának okáért ott van a teljesen ingyenes, multiplatform (Windows, Linux, MacOS), nyílt forrású (elérhető az a kód, amiben a programot írták, így van lehetőséged arra, hogy átellenőrizd azt, módosítsd, magadnak lefordítsd) HexChat:

[link]

jan. 19. 23:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért pont irc ?

Manapság nem túl divatos. Inkább az élőszóhoz hasonlít egy zsúlolt piacon. Sokan inkább a megőrzős platformokat részesítik előnyben, amilyen a többi.

jan. 27. 14:18
 3/3 BeefEater ***** válasza:
A csatorna neve mellé még legalább tudnod kellene, hogy melyik szerveren van.
jan. 27. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!