Henrik 001 kérdése:
Van 2db hikvision ip kamerám. Nem biztos, hogy működnek.
Szeretném letesztelni. Ha rákötöm routerre, hogyan tudom
számítógépen megnézni..? nem kéne rögzíteni, a
videót semmi, csak a kamera képet megjeleníteni.
Böngészőprogramban beírod a kamerának kiosztott IP címet, és bejelentkezés után lehet látni az élőképet, pl. valami ilyesmi:
https://www.youtube.com/watch?v=NdmK8fB7tpM
A kamera modellszáma alapján lehet pontosítani lépéseket.
jan. 12. 13:44
jan. 12. 13:47
3/13 A kérdező kommentje:
ds-2cd2032-i és ds-2cd2032f-i a típusai. Ezek kiselejtezett kamerák, úgyhogy jó eséllyel rosszak. Ha tápot adok, az infra ledek működnek.. Gondolom, vissza kéne állítani gyári beállításra is, és amit nem tudok, hogy akkor újra kell aktiválni? meg milyen ip címet kell megadni..? mac cím van rajtuk. a linken nem böngésző van a videóban. kell hozzá valami hozzávaló szoftver is? Elég tudatlan vagyok a témában.. :-(
A videóban a SADP program is szerepel (a helyi hálózaton kereshetsz vele elérhető kamerákat), de a kamera élőképét böngészőn keresztül nézik.
SADP link a videó leírásában, de ha nem találod:
[link]
jan. 12. 16:23
jan. 12. 16:32
6/13 A kérdező kommentje:
feltelepítettem ezt a sadp-t meg is találta a kamerát.. és? most hogyan tovább? kért valami jelszót is.. beírom a böngészőbe az ip címet, bejön egy hikvision bejelentkező oldal ott beírtam admin, meg jelszót, utána kér plugin letöltést, telepítést, de nem változik semmi.
#2 hozzászólásban lévő videó szerint bekapcsoltad az automatikusan induló élőképet (automatic live view), illetve ellenőrizd, hátha kell titkosító kulcsot beállítani (encryption key).
jan. 12. 18:16
8/13 A kérdező kommentje:
Nálam egy kicsit más ez a menürész. És hiába állítok bármit, nem fogadja el a mentést. És a beállításoknál is írja hogy "Kattintson ide a plug-in letöltéséhez és telepítéséhez. Telepítés alatt zárja be a böngészőt." De hiába telepítem ugyanúgy továbbra is írja.
Nálam nem Hikvision kamerák vannak, de egy jó régi plugin itt is kellett, és csak Internet Explorer-rel volt kompatibilis.
Amióta az IE-t törölték, azóta az Edge böngészőben be kell kapcsolnom az Internet Explorer módot.
(Edge > Beállítások > Megjelenés > Internet Explorer-mód (IE) gombot bekapcsolni, ezután a kamera élőképénél fent az eszköztáron megjelent gombbal lehet a régi plugint működésre bírni)
jan. 12. 20:07
10/13 A kérdező kommentje:
Mint előbbiekben írtam, valószínűleg ezek a kamerákok rosszak. Ez lehet a probléma. Szétszedtem őket, az egyikben kicseréltem a tápfesz szűrő elko kondikat, az egyik púpos volt, de egy másik is szar volt. A másikban ugyan nem volt elektrolit kondi, bár ezt a másikhoz képest szanaszét kellett bontanom a felépítése miatt. Van benne szerintem egy kis gomb elem 'a kvarcórákban szokott ilyen lenni, csak itt jóval kisebb'. Úgy tűnik kifolyt, vagy az a probléma, vagy hogy nem engedi működésre bírni a hozzá tartozó áramköri részt. 0,7V-ot mértem rajta. -gondolom elemnek kb 1,5 voltnak kéne lenni. Sajnos nem cserélhető, .. Lehet a másikban is van ilyen és ott is ez okozza a problémát.. ..
Kapcsolódó kérdések: