Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » IP címet le lehet kérni?

IP címet le lehet kérni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogyha regisztrálok egy netes mail fiókot, a saját gépemről, de nem akarom, hogy tudják az IP címemet, mit kell tennem?

Vagy ilyen nem is lehet csinálni?

(nem tudom, nem értek hozzá, csak szeretném megtudni)

Köszi

2009. jan. 8. 21:35
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

vagy esetleg az kiderülhet vmilyen módon, hogy melyik gépről történt a regisztrálás?

ha esetleg vki neten keresztül kutakodik?

nagyon fontos lenne ez, köszi!

2009. jan. 8. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem teljesen a kérdést. Az a lényeg, hogy megváltoztasd az ip címed? Mert ez a legtöbb szolgáltatónál úgy működik, hogy minden csatlakozásnál egy újabb ip-t kapsz (kivéve ha fix ip-d van). Amúgy meg van egy program, úgy hívják, hogy hamachi, ami kirendel neked egy új, fix ip-t (le lehet törölni, lehet bontani a kapcsolatot).

Vannak még a cookie-k (sütik), amiket az adott oldal küld a gépedre, különböző adatok vannak benne, nem részletezném, lényeg, hogy így tudnak azonosítani, de ez könnyen törölhető.

Egyébként meg túlzott paranoia ezzel ennyire foglalkozni, senkinek nem jut eszébe, hogy nézegesse, hogy ki milyen ip-ről regisztrált, sokan nem is értenek hozzá.

2009. jan. 8. 21:56
 3/11 A kérdező kommentje:

köszi

nem, csak azt akartam megtudni, hogy könnyen kinyomozható, hogy honnan történt meg a regisztráció

2009. jan. 8. 21:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

előző:

ha bizonytalan lennél, hogy változott-e az ip-d, tudod ellenőrizni pl itt: [link]

2009. jan. 8. 21:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az IP cím alapján a szolgáltató csak bűncselekmény gyanúja esetén adhatja ki az adatokat a rendőrségnek.

Magánszemélynek, cégnek soha.

2009. jan. 8. 22:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

még mindig énxD

Egyáltalán milyen oldalról van szó?:D

Amúgy van egy szolgáltató(kezdődjön a neve U-val, E-vel, vagy legyen rózsaszín vagy bármilyen), aki adja ki neked az ip-t, szal csak ő tudja, hogy ezt te kaptad meg, ha erről kiadnának infókat, akkor ott vágnák haza a személyi jogaidat, más kérdés, hogy ha egy bankot akarsz kirabolni, azt nem ajánlom ott megbeszélni, rendőrség kérésére már kiadhatják:)

2009. jan. 8. 22:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
hmm megelőztek, szal nyugodj meg, nem kell félni (nem fog fájni)
2009. jan. 8. 22:03
 8/11 A kérdező kommentje:

köszi

nem akarok bankot rabolni

csak kiváncsi voltam ilyenre

mert kitudja, mamár mindent le lehet lopni a netről

2009. jan. 8. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Proxy szervert is lehet használni, az mögé elbújhatsz, és ha többet összefűzöl egymás mögé, akkor elvileg láthatatlan vagy. Esetleg használd az alábbi oldalt:

[link]

De ha tényleg valami olyat akarsz, ami nem lenne jó ha kiderülne, akkor intézd netcaféból.

2009. jan. 9. 09:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Gyerekek nyugi :))))

Nem akarok semmit sem elkövetni, csak kiváncsi voltam, mert nem értek ilyen szinten ehhez a témához!

De azért köszi mindenkinek :D

2009. jan. 9. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!