Ez mégis mi akar lenni?
még novemberben, hibabejelentést tettem személyesen a vodafone cégnél. hiba oka az volt, hogy nem kaptam meg azt a letöltési sebességet, amit kínáltak. 500-as internetről váltottam gigabites internetre.
és azt mondták, hogy majd ki jön a szerelő és rá néz a problémára. a szerelő nem jött ki azóta sem. viszont emailt kaptam tőlük ami így szol...
Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus hírközlési előfizetői szerződések részletes szabályairól szóló 22/2020. (XII. 21.) NMHH rendelet alapján Önnel szemben az alábbiak szerinti kötbérfizetési kötelezettségünk keletkezett, ezért a kiszámított összeg jóváírására egyenlegén sor kerül.
Kötbérfizetési kötelezettség keletkezésének oka:
HIBABEHATÁROLÓ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL VALÓ ÉRTESÍTÉS KÉSEDELME
Érintett termék: Internet
Eszr. szerint rendelkezésre álló időtartam: bejelentéstől számított 72 óra
Hiba bejelentésének időpontja: 2024. 11. 14. 15:30
Értesítés tényleges időpontja: 2024. 11. 18. 12:10
A kötbér számításának módja:
Az értesítésre nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől minden megkezdett késedelmes nap után az értesítés megtörténtéig a vetítési alap egyszerese.
(a) Késedelmes napok száma: 1 nap
(b) Vetítési alap: hibabejelentés hónapjára vonatkozó szolgáltatásra az általános szerződési feltételekben meghatározott kedvezmények nélküli előfizetési díj és az előző havi forgalmi díj összege alapján egy napra vetített összeg: (11065 + 0) Ft / 30 nap = 368,83 Ft/nap
(c) Szorzó: 1
A kötbér összege = (a) * (b) * (c) = 1 nap * 368,83 Ft/nap * 1 = 369 Ft
A számlaegyenlegében bekövetkezett változást a december havi számlalevelünk tartalmazza.
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézését kérjük.
mi az a kötbér? meg azt nem értem, hogy a levélben feltüntető összeget nekem kell ki fizetni, vagy ennyit el engednek a havi részlet fizetésemből.
egyébként a internet letöltési sebesség Helyreállt magától.
ha valaki olyan okosnak hiszi magát, hogy a le írtakat mért nem tudom érteni, akkor annak csak annyit mondok, hogy nem minden ember egyforma! ezt könyveljétek el. és segítsetek! ha tudtok.
Egyetlen ragozáson csúsztál el:
" Önnel szemben az alábbiak szerinti kötbérfizetési kötelezettségünk keletkezett, ezért a kiszámított összeg jóváírására egyenlegén sor kerül."
Konkrétan leírja: "kötelezettségÜNK" - nekik keletkezett, azaz ők lettek megbüntetve azért, mert nem 72 órán belül nem reagáltak. Az összeget az egyenlegedben jóváírták (ez is le van írva a szövegben), praktikusan a következő számlád összege ennyivel csökkent.
Azért bocs már, de kicsit durva, hogy egy ilyen egyszerű levél értelmezése is gondot okoz... na mindegy.
A kötbér az, amit valaki akkor fizet, ha szerződést szeg. Ez benne van a Vodával kötött szerződésben vagy az ASZF-ben, el kell olvasni.
Mivel ne kezelték időben az ügyedet (késtek vele egy napot), ezért kötbért róttak ki magukra, amit nekik kell megfizetniük. Ezt jóváírják majd az egyenlegeden, így ennyivel kevesebbet kell fizetned.
Azért bocs már, de kicsit durva, hogy egy ilyen egyszerű levél értelmezése is gondot okoz... na mindegy.
a kötbér jelentését nem értettem leginkább! meg hogy kinek kell fizetni nekem vagy nekik, arra már magamtól is rá jöttem az elmúlt pár percben. de köszi a hozzászólást neked is.
Rögtön ugyanabban a mondatban írja, hogy jóváírják az összeget... Itt nem csak egy ragozáson csúszott el a szövegértés. Amikor olvastam a Telex cikkét, hogy a magyarok 6%-a képes csak hosszú szöveget értelmezni, azt hittem ez valami kamu felmérés, de nagyon úgy tűnik, hogy nem az. Elszomorító, hogy itt tart az ország.
Egyébként az internet sebessége megjavult?
Ha nem, akkor arra inkább kellene kötbért adniuk (~50 nap), minthogy egy emailt egy nappal később küldtek ki...
Egyébként az internet sebessége megjavult?
igen meg. váltáskor 1 héten keresztül rosszalkodott. de utána megjavult magától. csak 1 héten keresztül gondolkodtam azon, mi a tosz lehet vele! ezért mentem be hibabejelentést tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!