Jófogáson vásárolt árut köteles visszavenni az eladó? Ha azt mondja visszaveszi de nem ott ahol vettem azt megteheti?
"A magánszemélytől vásárolt termékekre nem terjed ki az elállási jog. "
Magánszemélyek között 1 év kellékszavatosság van a termékre, ha fennállnak az alábbi feltételek: a hiba a vásárlás idején már megvolt, és az nem volt felismerhető (rejtett hiba).
Bővebb magyarázat:
"Ez azt jelenti, hogy az eladó szavatolja, hogy a terméknek nincs olyan hibája, ami a vevő számára nem ismert, illetve ha a vásárlástól számított egy évig ilyen hiba lép fel (amellett, hogy az új tulajdonos azt rendeltetésének megfelelően használja) akkor azért felelősséget vállal. Ennek keretében a vevő kérheti a termék kicserélését (ez ilyen ügyleteken nem jellemző), megjavíttatását, vagy a javítás költségeinek kifizetését, illetve ha a termék hibája másképp nem orvosolható, a vételár visszafizetését."
"A másik, hogy én kértem hogy találkozzunk itt és itt ne nála mert az nekem messze lett volna."
- Az eladónak nem kötelessége mászkálni a termékért, hogy visszavegye.
- Eladáskor csak szívességet tett neked, hogy elvitte oda ahová kérted.
- Most, hogy azt mondta, hogy visszaveszi neked kell elvinni hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!