Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jófogáson vásárolt árut...

Jófogáson vásárolt árut köteles visszavenni az eladó? Ha azt mondja visszaveszi de nem ott ahol vettem azt megteheti?

Figyelt kérdés
Szóval vettem valamit aminek elég trutyis volt az alja és nem jól működik. Most nem az a lényeg hogy miért vettem meg, hanem, hogy egyáltalán köteles e visszavenni? Ugyebár ez nem egy gép csak egy egyszerű szerkezet. A másik, hogy én kértem hogy találkozzunk itt és itt ne nála mert az nekem messze lett volna. Belement, de most azt mondja hozzam vissza mert ő nem tud elmenni sehova.

tegnapelőtt 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Mégis miért lenne köteleles visszavenni? Pláne rohangálni érte?
tegnapelőtt 13:12
 2/3 anonim ***** válasza:
30%

[link]

"A magánszemélytől vásárolt termékekre nem terjed ki az elállási jog. "

Magánszemélyek között 1 év kellékszavatosság van a termékre, ha fennállnak az alábbi feltételek: a hiba a vásárlás idején már megvolt, és az nem volt felismerhető (rejtett hiba).

Bővebb magyarázat:

[link]

"Ez azt jelenti, hogy az eladó szavatolja, hogy a terméknek nincs olyan hibája, ami a vevő számára nem ismert, illetve ha a vásárlástól számított egy évig ilyen hiba lép fel (amellett, hogy az új tulajdonos azt rendeltetésének megfelelően használja) akkor azért felelősséget vállal. Ennek keretében a vevő kérheti a termék kicserélését (ez ilyen ügyleteken nem jellemző), megjavíttatását, vagy a javítás költségeinek kifizetését, illetve ha a termék hibája másképp nem orvosolható, a vételár visszafizetését."

tegnapelőtt 13:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"A másik, hogy én kértem hogy találkozzunk itt és itt ne nála mert az nekem messze lett volna."

- Az eladónak nem kötelessége mászkálni a termékért, hogy visszavegye.

- Eladáskor csak szívességet tett neked, hogy elvitte oda ahová kérted.

- Most, hogy azt mondta, hogy visszaveszi neked kell elvinni hozzá.

tegnapelőtt 14:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!