Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ügyfélkapu Plusz-t (mindenféle...

Ügyfélkapu Plusz-t (mindenféle mobilra telepíthető, számomra emiatt nem biztonságos) alkalmazások NÉLKÜL létre lehet hozni? Remélem igen! Kérlek seg¡tsetek hogyan! (Vagy hol vannak erről leírások?Kérlek linkeljétek ide e alkalmazásmentes leírásokat.)

Figyelt kérdés

dec. 30. 13:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Van webes illetve asztali alkalmazás is, így nem kell okostelefon - de ezt írják is az "Ügyfélkapu+ igénylése" című oldalon:

"webes vagy asztali (desktopos) változat, ha nincs okostelefonja vagy tabletje (pl. TOTP.APP [ [link] ], Verifyr [ [link] ])"

[link]

De a KeepassXC jelszókezelő - itt kipróbálták: [link] - is használható e célra.

dec. 30. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom kézi 'zsebszámológéppel' akarja kiszámolni a 16 jegyű kódból a 6 jegyű pint...
dec. 30. 14:10
 3/12 anonim ***** válasza:
27%

Nem mindenféle mobilra kell telepíteni hanem egy biztonságos (hackeletlen rootolatlan) saját telefonra. Sim sem kell bele.

A PC talán annyira biztonságos a telefonhoz képest? 😧

dec. 30. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Régen voltak authenticator kulcstartók, amik egy zsebszámológép méretű kijelzőre írták ki gombnyomásra a kódot, teljesen offline. Ez teljesen biztonságos, mégse találni manapság sehol.
dec. 30. 14:28
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

4/

De hogy adod be neki a titkos kulcsot?

dec. 30. 14:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha iPhone-od van, ios 18-nál a gyári jelszókezelő app is teljesen jó erre a célra. Pont tegnap csináltam meg, kipróbáltam és működik.
dec. 30. 14:51
 7/12 A kérdező kommentje:

Én nem ezek miatt kérdeztem!

😀

Mikor a normális ügyfélkapu regisztrációmmal léptem be megannyiszor, SOHA SEHOL nem kellett semmilyen alkalmazást sem letölteni, sem belépni ilyesmibe. Beírtam a nevet, jelszót és be tudtam lépni gond nélkül. 🙂

Erre van szükségem a plusz-nál is.

dec. 30. 16:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor ez csalódás lesz számodra, mert ez a fajta belépés megszűnik.

Bevezették a kétfaktoros hitelesítéses belépést az ügyfélkapunál. Ezért plusz. Nem új funkciót kapott a rendszer amit csak ott tudsz elérni, hanem mert már nem lesz elég a belépésre a felhasználónév + jelszó páros.

Ugye sok helyen sms-ben kapsz egy kódot amit a második faktoros hitelesítéshez. De ezt nem gondolják elég biztonságosnak, ezért ebben az ügyfélkapus rendszerben egy authentikátorral kreált biztonsági kódot kell beírnod. Praktikusan a felhasználó telefonját futhat ez és ott generálódhat ez a kód.

dec. 30. 16:28
 9/12 A kérdező kommentje:

Ok, értettem. Akkor így teszek én is sajnos.

Köszönöm!

dec. 30. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:

"Beírtam a nevet, jelszót és be tudtam lépni gond nélkül."

És bárki más is be tudott lépni a tudtodon kívül.

dec. 30. 17:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!