Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Youtube videót miért szoktak...

Youtube videót miért szoktak letörölni?

Figyelt kérdés
nyilván ha btk. sért az egyértelmű? De mi másért még? pl. ha én szereplek egy youtube videóban az engedélyem nélkül és jelentem azt törölni fogják?
ma 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
78%

Igen. A személyi jogok léteznek.

Miért törölhetnek?

Erre a youtube help konkrét választ ad de ne fáradj megkeresni még a végén bajod esik!

- nem felel meg a youtube tartalmi irányvonalának(pl gyűlölködő tartalom)

- szerzői jog

Igazából ez a kettő kimerít mindent + a milliónyi válfajai

ma 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:

"De mi másért még?"

Például a készítője nem tartja (további) publikálásra alkalmasnak.

"pl. ha én szereplek egy youtube videóban az engedélyem nélkül és jelentem azt törölni fogják?"

A magyar Polgári Jogi Törvény ( [link] ) erről így értekezik:

"2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]

(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.

(2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén.

2:51. § [Felróhatóságtól független szankciók]

(1) Akit személyiségi jogában megsértenek, a jogsértés ténye alapján – az elévülési időn belül – az eset körülményeihez képest követelheti

a) a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;

b) a jogsértés abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;

c) azt, hogy a jogsértő adjon megfelelő elégtételt, és ennek biztosítson saját költségén megfelelő nyilvánosságot;

d) a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását és a jogsértéssel előállított dolog megsemmisítését vagy jogsértő mivoltától való megfosztását;

e) azt, hogy a jogsértő vagy jogutódja a jogsértéssel elért vagyoni előnyt engedje át javára a jogalap nélküli gazdagodás szabályai szerint."

tehát ha rólad a hozzájárulásod nélkül nem nyilvános helyen, nem tömegben képfelvétel készül és te nem vagy közszereplő, akkor polgári peres úton tudsz elégtételt tenni.

A Youtube nem hatóság, így nem követelheted tőlük az érintett videó feltöltőjének adatainak kiadását, vagy a megbüntetését (azt a hatóság teheti meg), maximum panaszt nyújthatsz be a videó eltávolítására:

[link]

ma 12:33
 3/3 A kérdező kommentje:
csak törölni szeretném, nem akarok büntetést vagy valami ilyesmit.
ma 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!