Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Facebook mi alapján javasol...

A Facebook mi alapján javasol új ismerősöket?

Figyelt kérdés

Nemrégiben figyeltem fel rá, hogy a javaslatoknál az első 4-5 ember kb. mindig ugyanaz. Csak a sorrend változik, mikor ki van elől.

Viszont az a helyzet, hogy őket személyesen nem ismerem. Az egyikkel pl. egy közös ismerősöm van, és mégis mindig a lista elején látom. Azok, akiknél akár negyven közös ismerős is akad, valamiért sokkal hátrébb kerülnek.

Nem igazán értem ebben a logikát :D

Az igazsághoz annyi még hozzátartozik, hogy évente talán 4-5 alkalommal ezzel az "egy közös ismerősös" emberrel, fizikailag is egy helyen szoktunk lenni. Ez is számítana? Illetve van (talán egy?) Facebook csoport, amiben mindketten benne vagyunk.

Nem igazán értek hozzá, miként működik a Facebook algoritmusa, de kíváncsi lennék rá, hogy mi alapján favorizálja mondjuk az általam említett négy-öt emberkét, akik mindig a javaslati lista elején vannak.

Mert a fent említett állítások (közös ismerős, közös csoport, fizikailag egy helyen vagyunk, közös érdeklődés) stb. másokra is igazak, de ők mégsem kerülnek ennyire előre.

Valaki aki esetleg tudja miként működik ez az egész, el tudná magyarázni?

Előre is köszönöm :D

dec. 6. 18:47
 1/4 anonim válasza:
Gondolom véletlenszerűen adja be őket
dec. 6. 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Senki nem tudja, aki meg igen annak titoktartási kötelezettsége van tekintve a vállalkozást.

Nem tudjuk minden algoritmusokat használnak pontosan, csak találgatni lehet.

dec. 7. 20:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Aha, akkor ne is keressem benne a logikát, mert úgyse jövök rá.

Köszönöm a válaszokat.

Csak tényleg nagyon fura ez az egész, mert nem igazán értem miért pont azt a pár emberkét javasolja a Facebook.

dec. 7. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyébként lazán meglehet a személyes találka is. Én is sokszor tapasztaltam már. Ezek a nagy cégek ide-oda dobálják az adatainkat. Nemhiába van az hogyha valamiről beszélsz az elektronikus okoseszközeid közelében (főleg telefon) akkor olyan hirdetéseket fogsz kapni.

Ezt már többször bizonyították.

Az előbbi inkább 'rágalmazás' kategória, mert mint említettem nem tudjuk a pontos infót, mivel ezek a nagy cégek komplex algoritmusokkal dolgoznak.

dec. 7. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!