Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ilyen ostoba az AI?

Ilyen ostoba az AI?

Figyelt kérdés
Már a második eset, amikor könnyedén elérhető tényadatokban téved. Egyszer egy sima, könnyen elérhető adatbázis adatbázis lekérdezésbe bukott bele nálam, a második esetben meg egy 8.-as földrajz anyagban szereplő, sima természetföldrajzi kérdésbe!

tegnapelőtt 20:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Melyik AI es mi volt a pontos prompt?
tegnapelőtt 20:48
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ma elérhető "AI" (ilyen célra) nem valódi inteligencia. Hanem ún. nyelvi modell. Ami azt jelenti, hogy valószínűségi alapon tudja, hogy egy "X" kérdésre mi a leggyakoribb "Y" válasz, és, hogy egy adott környzetben egy "C" szót milyen "D" szokott követni. És ez azon múlik, hogy mekkora és milyen minőségű szövegen lett betanítva. És ezt valószínűségi alapon teszi. Nem úgy működik, mint egy emberi gondolkodás (még messze van).
tegnapelőtt 21:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább húsvér emberekkel kéne beszélgetned.
tegnapelőtt 21:57
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak alkalmazkodik a felhasználójához.
tegnapelőtt 22:05
 5/14 A kérdező kommentje:

Az a lényeg, hogy egy ilyen lekérdezésnél sok adatot be kell vinni a rendszerbe, és úgy gondoltam, hogy pont erre jó az AI, ami az ilyen babramunkát meg tudja spórolni nekem. Pl, ha arra lennék kíváncsi, hogy hány magyar település nevében van LY, akkor azt rábíznám az AI-ra, minthogy csak ezért dobjak össze egy SQL programot, és töltsem fel az adatbázisba a helységneveket!

Nem ezt kérdeztem, ez példa volt.

Közben meg fura az, hogy másban mennyire profi. Pl. Simán átír minimális hibákkal egy Petőfi verset Ady stílusára, holott ez jóval bonyolultabb, mint egy adatbázisos keresés meg egy felső tagozatos matekozás.

Vagy történelmi kérdésre olyan feleletet rak össze, amit egy átlagos képességű tanár is nagy eséllyel bekajálna, hogy ez valós személytől van!

tegnapelőtt 22:58
 6/14 A kérdező kommentje:
3-as: Nem beszélgetni szoktam vele, hanem feladatok megoldásában kérem a segítségét, vagy éppen tesztelem a tudását!
tegnapelőtt 22:59
 7/14 A kérdező kommentje:

1-es: Chat Gpt: Az egyik kérdésben pár napja egy vasúti menetrendi kérdést tettem fel neki, a nehézség csak annyi volt, hogy a német menetrendekből szépen eltűnt a km-mutató, de máshol biztosan elérhető, de ennek ellenére csak saccolni tudott, meg egy adott vonalon a könnyen lekérdezhető menetidő adatokban hatalmasat tévedett!

A mai eset, ami kiverte a biztosítékot, hogy a földrajzi fokhálózat és napkelte-napnyugta adatokhoz kapcsolód kérdésben egy csúnyát bakizott.

Nem vette figyelembe azt, hogy egy fokkal ha északra megyek, nem 4, hanem 8 perccel hosszabb a nap! Ugyanis, az egyenlítőnél 12 óra, a sarkkörön meg nyáron 24 óra, azaz 12 órával hosszabb, mert reggel és este is 4-4 perccel hosszabb fokonként!

tegnapelőtt 23:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi volt a pontos prompt?
tegnapelőtt 23:41
 9/14 A kérdező kommentje:
Elérhető? Nincs bekapcsolva a memória!
tegnapelőtt 23:58
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem emlekszel mit kerdeztel tole a mai napon?
tegnap 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!