Hogy megy egy saját, fizetős domain regisztrációja? A bérlési/foglalási igénytől kezdve, az egyedi HTML weblaphoz kapcsolásig? Mennyire komplikált a dolog? Tárhelybérlésen kívül kell még hozzá más szolgáltatásért, kezelésért fizetni?
Nem igénylem, hogy sokan megtalálják (sőt, csak a rokoni & baráti köröm használná), nem akarom reklámozni, nem akarok rá nagy cuccokat feltölteni, nem akarok CIA szintű biztonságot körérittyenteni - ha feltörnék és lecserélnék azt az egy weblapot... na bumm, kicseszett velem, oszt az a f¤s szovjet/kínai/indiai mit ért el vele -, stb-stb.
Csak azt akarom, hogy egy full statikus HTML weboldalam elérhető legyen egy blabla.hu jellegű domain cím alól, bármilyen internetelérés alól.
Azt az egyet tudom, hogy a cím, amire pályáznék, szabad ( [link] cím alatt ráellenőriztem).
Viszont pl. mik azok a névszerverek?? 😳 (pl.: ns2.dotroll.com, ns1.dotroll.com, stb.)
Ezeket nekem majd kezelgetnem kell, meg konfigurálnom, stb-stb?
Nem vagyok informatikus, úgyhogy ez egy kicsit elijeszt a dologtól.
Oh, az jól jönne.
Tud valaki olyan szolgáltatót akkor, ahol van lehetőség ilyen kisebb-olcsóbb (pl. 50 vagy 100MB) tárhelyszolgáltatással egybeépített foglalást intézni?
És egyébként hány napot kell várni a foglalás után, mielőtt összekapcsolódna a tartalommal?
És ha már összekapcsolódott, a HTML fájl frissítése egyből le fog reagálódni?
Néhány óra alatt megvan ,nem kell várni semennyit se. Van egy meghírdetési időszak a .hu esetén addig ideiglene shasználatban van, de már működik, tudod használni, csak még megreklamálthatják és visszavehetik (később is, de akkor bonyolultabb az eljárás).
És a legtöbb helyen az alaptárhely csomag (nagyobb, mint amit Te írtál) 4-5000 Ft/év ehhez jón a domain ez .hu-ba (kb. szolgáltatóól függetlenül) kb. 2000 Ft a regisztráció utána évente kb. 2 300 Ft a hosszabbítás. Ez azt jelenti, hogy kb. 6-7000 Ft-tól már megvan (ez az ÁFA-t tartalmazza).
7000HUF/év?
Az tök baráti!
Én azt hittem már, hogy havonta kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!