Mi a digitális analfabétizmus?
(A) Eddig úgy tudtam hogy a digitalizáció miatt az ember elveszíti alapkészségeit mint az folyóírás, számtan, memória pl telefonszámok megjegyzése, nem csak a saját hanem rokonai.
(B) A digitalizációhoz alkalmazkodni képtelen egyének jobbára idősek.
A digitális analfabétizmus az, amikor valakinek még a gombos telefonnal is problémái vannak, nemhogy egy Androidos okostelefonnal. PC-ről, annak használatáról, internetről meg ne is beszéljünk. Nem szégyen ez, csak ezek az emberek egy csomó mindenről lemaradnak. Valóban ez jellemzően az idősebb korosztály(50-60+).
Nálam szerencsére más a helyzet. 63 éves vagyok. Már akkor volt számítógépem, amikor az itt jelenlévők egy részének még a szülei is gyerekek voltak. Itt a számítástechnika rovatban a válaszaimmal már régóta az első 20-ban vagyok. Okos telefonom is már régóta van és tudom is használni. De ismerek olyan nálam 10-15 évvel fiatalabbat, akik még tényleg a gombos telefonnal harcolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!