Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek, miért baj ez...

Szerintetek, miért baj ez sokaknak, miért vannak ellene?

Figyelt kérdés

Nos, a facebook-on az AI játékokról van szó. Tehát, amikor különböző helyzetekben szép fotókat hoz ki rólad a játék.

Bevallom őszintén, én ennek a játéknak a rabja lettem. És nem, nem azért, mert szép fotót hoz ki rólam, hanem, mert különböző helyzetekben láthatom magam, és nem pont egyszerű hétköznapi képeken.

Simán kirakom a saját fotómat is, hiszen nincs mit tagadnom, enélkül a játék nélkül is jól nézek ki. (minden nagyképűség nélkül)

Nyilván ez a játék is hozott anyagból dolgozik!

De érdekesnek találom, hogy pl. az nem zavar senkit sem, hogy sokan agyonretusálják a képeiket, (az sem a valóság) az mivel jobb, mintha kiraksz egy ilyen fotót? Vagy modellek képei is szét vannak retusálva agyonra, hogy még saját magát sem ismeri fel, az senkit nem zavar? Érdekes!

A másik véglet, hogy mióta vannak ezek a játékok azt vettem észre, mintha sokan harcba szálltak volna ez ellen, és egyre igénytelenebb képeket raknának ki magukról, már-már gusztustalant. Ok, legyen természetes, na, de ennyire?

Látom sokan félnek az AI képeiket kirakni, egyrészt nem kap lájkot, vagy csak nagyon keveset, kivéve, ha olyan ismerősi körei vannak, akik szép szóval élve is ny.lnak neki.

"Jaj csak éppen kipróbáltam" és ehhez hasonló szövegek másoktól, hogy nehogy a többség rosszalóan nézzen rá, hogy kimerte próbálni ezt a játékot.

Találtam ezekről a játékokról egy posztot is, amit ráadásul egy férfi írt, teljes mértékben kiakadva ezen a játékon, és ráadásul elég szép számmal voltak még férfiak, akik egyetértettek vele.

De gondolom az agyonretusált modellek fotóit azért nézegeti, melyek, ha jól megnézzük semmivel sem különbek, mint ezen játékok fotói.

Nekem nem egyszer volt már, mikor kiraktam egy ilyen képet, hogy az ismerőseim közül törölték magukat. Én ezt röhejesnek találom!

Vagy pl. gazdikereső posztokat is szoktam megosztani, és az egyik csoportban az admin (aki hölgy) addig mindig kitette a posztjaimat, de miután egy ilyen fotót tettem ki magamról, a posztot nem tette ki a csoportba.

Csakhogy így nem velem tol ki, hanem szegény gazdikereső állatokkal!

És mindig ügyeltem arra, hogy igényes képeket rakjak ki, mert, hogy az AI-ban is vannak szép, igényes képek. Tehát, nem teszek ki olyat, ahol "mellbedobással győz a fotó", és hasonlók.

Attól pedig, hogy én nem teszek ki egy AI képet sem magamról ezután, én nem leszek csúnyább, de a Marika, Jucika, Annácska, Bellácska, stb. meg nem lesz szebb!!

Nem is értem, hogy ez miért váltott ki ekkora "háborút" sokakból?

ma 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez játék?
ma 12:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, játék, mert a játékok között találod!

Egyébként tényleg csak egy játék, nem tudom egyesek, miért veszik olyan vészesen komolyan?

ma 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Nofene
ma 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Jó kis adathalászat szokott ez lenni játéknak álcázva. Csak venni kell egy nagyon felkapott témát, arra felépíteni egy ártatlannak tűnő dolgot. Majd amikor telepíted, a világon minden engedélyt elkér és meg is adsz neki. Ezért éri meg csinálni, ez az üzlet benne. Te nevetsz egy jót, a megszerzett adatokat pedig jó pénzért eladják.
ma 12:17
 5/7 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Engem azért akaszt ki, mert szétszpemmeled a hírfolyamomat. Az állatmentősök még ilyenek, és te még azt is csinálod. Én meg nem győzőm megtalálni a személyes posztokat köztük.

Megkérdezhetem, tegnap pl. hányszor posztoltál?

ma 12:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Az a helyzet tudod, hogy tőlem semmilyen adatot nem tudnak ellopni, ugyanis én (bármennyire is divatos ez manapság) nem a facbook-on, nem az interneten tárolom őket!

Úgy, hogy felőlem lophatnak, amit csak akarnak.

A fotóim sem jöttek még velem szembe sehol sem, pedig elég szépek!

Tőlem még semmilyen adatot nem kért, és telepítésre sincs szükség!

Aki meg a facebook-on tárolja az adatait, és ellopják, az úgy járt!

Ahhoz pedig, hogy ellopjanak bármilyen adatot, nem kell ez a játék. Megteszik enélkül is, ha akarják!

ma 12:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Gál Gábor Nagyon ritkán posztolok, de itt most nem is posztokról van szó, ha elolvastad figyelmesen, amit írtam!

Az állatokat nagyon szeretem, és próbálok segíteni azzal, hogy csoportokban megosztom őket. A saját oldalamra ritkán teszem ki szegényeket, ami esetleg a hírfolyamodban megjelenik.

De ez nem zavarja az ismerősi köreimet! És nem is erről van szó!

ma 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!