Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Okozhat gondot ha túl hosszú...

Okozhat gondot ha túl hosszú egy UTP kábel és a padláson egy részét feltekercselem?

Figyelt kérdés

Nem okoz interferenciát? Vagy inkább vegyek egy rövidebb kábelt?

Amit kinéztem kábel így is olcsóbb (csak hosszabb), mint az a rövid ami elvileg jó lenne feltekercselés nélkül.

nov. 17. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Inkább lehetőleg ne tekerd fel hanem úgy vezesd el hogy nem nyíl egyenesen hanem hullámosan.

Ha mégis tekergetni szeretnéd akkor meg minél nagyobb átmérőre tekerd.

nov. 17. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem törik meg nem lesz semmi baja. De azt is megteheted, ha szerelhető kábelről van szó, hogy behúzod nyíl egyenesen, majd levágod a végén a maradékot és ott krimpelsz rá csatlakozót, vagy nyomod bele a fali aljzatba.
nov. 17. 14:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog érezhető problémát okozni.
nov. 17. 15:04
 4/9 A kérdező kommentje:
#2: Nincs fali aljzat. Egyből megy a PC lan portjába.
nov. 17. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Pár métert nyugodtan feltekerhetsz.

De ha 10m kell, de a 100m-es dobot nem akarod elvágni az már sok.

nov. 17. 16:12
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megvettem inkább a 20méteres maxtrack árnyékolatlan kábelt. Még két utolsó - lehet hülye - kérdést engedjetek meg:

* 5m plusz jelent valamennyi adatátviteli sebességcsökkenést vagy észrevehetetlen?

Most 947 Mbit/s-ot mértem (a házon belül végighúzva a padlón):

[link]

* Jól döntöttem, hogy végül árnyékolatlan kábelt vettem? Vagy árnyékolt lett volna jobb?

A gépen kívül a kábel mentén közeli elektromos források nem hiszem, hogy vannak. A padláson üveggyapot szigetelés van, de a kérdésre visszautalva így ugyebár valamennyi fel lesz tekerve (szigetelőszalaggal a gerendára rögzítve) szóval semmi nem fog a padlás felületén elhelyezkedni. És gondolom ha ugyanezt a fenti sebességet mérem, akkor minden rendben, igaz?

nov. 17. 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

"5m plusz jelent valamennyi adatátviteli sebességcsökkenést vagy észrevehetetlen?"

- Jó lenne tudni, hogy mihez mérten +5 méter, mert (javíts ki ha vak vagyok) azt nem említetted.

"Jól döntöttem, hogy végül árnyékolatlan kábelt vettem? Vagy árnyékolt lett volna jobb?"

- Lényegtelen esetedben.

nov. 17. 17:20
 8/9 A kérdező kommentje:
#7: Bocsánat nem említettem. 20 méterest vettem végül, de 15 méter is simán elég lett volna (utólag jöttem rá).
nov. 17. 17:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemgáz. 100m-ig nem kellene semmi probléma legyen.
nov. 17. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!