Okozhat gondot ha túl hosszú egy UTP kábel és a padláson egy részét feltekercselem?
Nem okoz interferenciát? Vagy inkább vegyek egy rövidebb kábelt?
Amit kinéztem kábel így is olcsóbb (csak hosszabb), mint az a rövid ami elvileg jó lenne feltekercselés nélkül.
Inkább lehetőleg ne tekerd fel hanem úgy vezesd el hogy nem nyíl egyenesen hanem hullámosan.
Ha mégis tekergetni szeretnéd akkor meg minél nagyobb átmérőre tekerd.
Pár métert nyugodtan feltekerhetsz.
De ha 10m kell, de a 100m-es dobot nem akarod elvágni az már sok.
Köszönöm a válaszokat. Megvettem inkább a 20méteres maxtrack árnyékolatlan kábelt. Még két utolsó - lehet hülye - kérdést engedjetek meg:
* 5m plusz jelent valamennyi adatátviteli sebességcsökkenést vagy észrevehetetlen?
Most 947 Mbit/s-ot mértem (a házon belül végighúzva a padlón):
* Jól döntöttem, hogy végül árnyékolatlan kábelt vettem? Vagy árnyékolt lett volna jobb?
A gépen kívül a kábel mentén közeli elektromos források nem hiszem, hogy vannak. A padláson üveggyapot szigetelés van, de a kérdésre visszautalva így ugyebár valamennyi fel lesz tekerve (szigetelőszalaggal a gerendára rögzítve) szóval semmi nem fog a padlás felületén elhelyezkedni. És gondolom ha ugyanezt a fenti sebességet mérem, akkor minden rendben, igaz?
"5m plusz jelent valamennyi adatátviteli sebességcsökkenést vagy észrevehetetlen?"
- Jó lenne tudni, hogy mihez mérten +5 méter, mert (javíts ki ha vak vagyok) azt nem említetted.
"Jól döntöttem, hogy végül árnyékolatlan kábelt vettem? Vagy árnyékolt lett volna jobb?"
- Lényegtelen esetedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!