Aki úgy tesz ki képet a gyerekéről Facebookra hogy ki takarja az arcát az mit titkol?
2 ilyen ismerősöm is van. Az egyik nagyon ritkán postol, a másik az rendszeresen de mindig kitakarják a gyerek arcát egy smileyval. Mi értelme van ennek?
Nekem a postok úgy vannak beállítva hogy csak az ismerőseim látják, idegen csak akkor látja ha egy ismerősöm megmutatja neki vagy screenshotot küld. Az meg nem zavar ha ismerőseim látnak egy képet a lányomról.
Van olyan ismerősöm is aki nem szeret családi képeket fb-re feltenni de ő se kitakarással sem kitakarás nélkül nem teszi fel. A gyerekéről sincs fent kép, sőt az anyukájának sem engedi hogy tegyen ki róla képet, csak a másik unokákról tesz ki képet mert a másik gyerekét nem érdekli hogy van e kép fent róluk vagy sem. Ezt a hozzáállást megértem de azt nem mikor valaki naponta posztol és háttal fényképezi a gyereket meg kitakarja az arcát.
Én is beperelem azokat akik az írásbeli engedélyem nélkül képet osztanak meg a neten amelyen felismerhető vagyok. Még ha a szüleim is azok. Személyiségi jog. Legalább egy vastag fekete vonallal takarják ki a szemeket. Az arc többi része nem érdekes.
Ami képet valaki megosztott már (akár csak ismerősnek) az ki fog szivárogni, főleg ha poénos.
Max ha 8 év alatti, mert azt egy évtized múlva senki sem ismeri fel.
Az arcát titkolja.
A smileyval kitakarás az egy külön műfaj. Abba vajon belegondolnak ilyenkor, hogy ezzel hülyét csinálnak a személyéből?
Védi a személyiségi jogait. Kicsit szerintem is túlzás, de főleg a mai világban teljesen érthető.
Egyébként a világ rengeteg országában ez bevett szokás, Japánban majdnem mindenki ezt csinálja, és nem csak a gyerekével, hanem mindenkivel, aki az adott képen nem adott kifejezett engedélyt rá, hogy látszódjon az arca.
Amúgy meg tele van a net képgyűjtő pedofilokkal. Még ha ettől konkrétan baja nem is lesz a gyereknek, de szerintem a többség nem szeretné, ha ötvenes bácsik az ő gyerekükre maszturbálna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!