Szerintetek meg éri? nincs semmi félrevezetés?
a mai nap, fel keresett engem a Vodafone cég egy ajánlattal. ugye nekem 500-as internetem van itthon. és a cég azt ajánlotta fel nekem, hogy díjmentesen ezt le cserélik nekem egy gigabites internetre. mind össze 1300ft-ért!
vagy is a meglévő előrefizetésem, mind össze 1300 ft-al növekedne csak meg. ilyen kevéssel? nincs benne furcsaság? és egyáltalán mennyivel volna erősebb a mostaninál?
a mostanimmal 60Mbps-el töltök. a gigabites nettel milyen sebességre számíthatok? meg kérdeztem a Vodafone-t is, mielőtt bárki mondaná hogy ezt mért nem tettem meg, de a csaj nem tudott rá válaszolni sajnos.
Attól függ milyen a gép amin letöltesz.
500Mbit/s az 62.5MByte/s
1000Mbit/s (ez a gigabit) 125MByte/s az elméleti maximum.
1Byte=8bit
Nincs félrevezetés, ezt jobb cégeknél már évekkel ezelőtt meglépték.
Én Digi előfizető vagyok 2012 óta. Akkor 250 MBit/s sebességű netet adtak, 2015-körül ingyen megemelték 5000 MBit/s-re, és kb. 3 éve át lehetett térni 1 GBit/s-os netre, havi +1500 Ft-ért, azóta nekünk az van. FFTH, itt van a Digis ONT mögöttem a szekrény tetején, abba jön be az optika.
Attól függ milyen a gép amin letöltesz.
lenovo legion 5 16irx9 laptopot használok.
Neked megér évi 15 ezer forint kiadást, hogy 1 gigányi tartalmat 16 másodperc helyett 8 másodperc alatt tölthetsz le? A kiszolgáló szerverek sebessége és terheltsége ugyanaz marad, ahonnan nem tudsz gyorsan letölteni 500-as nettel, ott ezres nettel sem lesz semmivel gyorsabb.
Az átlag webes tartalmak betöltésében már 50 mega fölött sem érzékelsz különbséget, ettől nagyobb sebesség a több eszközre elosztásnál számít (mindegyikre jusson elég sávszélesség), vagy ha torrentezel. Ha a jelenlegi eszközeidnél az 500 megás eszköznél sem voltak fennakadások, akkor a nagyobb csomagra váltást nem indokolja semmi. Kivéve az első példában írt dolog, hogy pár másodperccel hamarabb ér le a letöltött cucc.
ettől nagyobb sebesség a több eszközre elosztásnál számít (mindegyikre jusson elég sávszélesség)
na igen, ez a főbb gond nálam. nem mindig, de néha lassú az internet.
3 tv 1 gép 1 laptop 1 mobil. és a gépen és laptopon, folyamatos multiplayer játékok futnak! amik jobban zabálják a sávszélességet. nem mindig rosszalkodik a net, de amikor olyanja van, akkor elég zavaró tud lenni! de most 1300ft-rol van szó. lassan 1kg kenyeret nem fogsz kapni ennyiért.
#3 Azon már megyeget a gigabit.
Azért kérdeztem, mert több faktoros dolog, hogy a gép a végén mennyivel tölt, a hálókártya, a gép általános sebessége, és a háttértár milyensége.
Egy 14 éves laptop HDD-vel nálam kb 20MB/sec tudott tölteni az 500Mbites neten és akkor már zúgott rendesen🤣. A net megvolt, de az istennnek nem tudott volna 60MB/s-et.
De nálad a laptop képes benyelni a gigabitet, és mivel van egyéb eszközöd is így célszerű a bővítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!