A Telekom okoswifi szolgáltatását nem lehet valahogy saját egyszerű megoldással kiváltani? (alaprajz)
Bekötötték az otthoni TV-t, internetet, de a szerelő mondta, hogy a ticket-ben az okoswifi-s mesh rendszer is szerepel, annak ellenére, hogy az üzletkötő az árajánlatban a kérésemre nem írta bele, mert mondtam, hogy nem kell, ha feláras (4500 Ft).
2 TV-re, 1000 MB-es Giganetre meg TV M-re küldte el az árajánlatot ~11 500Ft-ért amiben tehát nincs benne az okoswifi.
Szerződést még nem kellett aláírni viszont tartok attól, hogy a +3 (egy fő és két mellék) mesh miatt most majd fizethetek havi +4500 Ft-ot is (tévedésből, mert nem kértem) ami már nem fog beleférni a családi költségvetésbe.
A lenti rajzon szív ikon=a központi HomeBox modem (ahova az optika fut), kék csillag=mesh-ek, lila 6szög a TV smartbox-a (a főépületben a HomeBox-hoz a melléképületben pedig a Mesh-hez csatlakozik), sárga szín a fő lakás, zöld szín a melléképület válaszfallal elválasztva:
A probléma, hogy a melléképület TV smartboxa a 3. mesh-hez csatlakozik valamint a HomeBox és a melléképületi PC/TV között pedig jó 20 m a távolság ami nem tudom mennyi jelveszteséget okoz. Nyilván egy saját Telekoméhoz hasonló mesh lenne a legjobb és nem kellene havonta 4500 Ft-ot fizetni vagy talán az is jó megoldás lenne, ha a két PC-hez vezetnék UTP-vel egy-egy wifi routert és akkor mindkét épületben lenne wifi csak nem tudom a TV-k akkor működnének-e.
Szóval mit javasolnátok konkrétan, amivel ki lehetne váltani a Telekom okoswifijét?
Hogyne lenne olcsóbb, jobb és egyszerűbb: utp kábelnek nevezik. Az 1.szoba és a TV közt és a TV mellé még egy olcsó wifi routert is tehetsz.
A telekom mesh-t meg elfelejted, úgyse hozná azt amit akarsz.
#2: A melléképületi TV-re gondolsz? Az bő 20 méterre van a HomeBox-tól. Annyi távolságon nem gyengül a jel (gigás net)?
Másik kérdésem: ha a TV smartboxját rádugom egy wifi routerre (a telekom mesh helyett) ugyanúgy jól fog működni. Lényegében most már IP TV-m lett.
#1: UTP kábelhez nem szívesen nyúlnék laikusként, Telekomosok meg nem voltak hajlandóak a 2. szobába elhelyezni, mert akkor az 1. szobában lévő TV-hez macerásabb lett volna kábelezni... Külsős cég meg nem tudom hozzányúlhat-e Telekom hálózathoz.
Egyébként ez így működhet? (így képzeltem el)
1. szoba TV smartbox-át a HomeBox (szolgáltató modem) LAN1-jébe, 2. szobában lévő Wifi routert pedig a LAN2-jébe csatlakoztatni.
Majd a már hálózatban lévő 2. szoba Wifi routerjének LAN1 portját összekötni a melléképület TV-jének smartbox portjával illetve a 2. szoba Wifi routerjének LAN2 portját pedig a melléképület PC-jével összekötni (bízva abban, hogy a Wifi router átsugároz a melléképületbe mert telefonon is szoktam netezni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!