Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Torrent letöltés?

Torrent letöltés?

Figyelt kérdés
Ha elkezdtem letölteni pl egy 20GB torrentet (ami 1db file) de rájöttem hogy nincs rá szükségem és leállítottam 1GB-nál, ezt hogy tudom időre vissza seedelni anélkül hogy mind a 20GB-ot letölteném?

nov. 1. 01:20
 1/7 SIDLER22 ***** válasza:
Szerintem sehogy. Ha van mellette NFO fájl vagy valami más akkor annak a letöltésével talán megoldható, de ha nincs és már felkerült a Hit&Run listára akkor le kell töltened és vissza seedelned.
nov. 1. 02:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Mostanában azt vezették be, hogy nem kell egy az egyben visszaosztani, hanem x órán át kell seed-ben tartani és a rendszer a letelt időtartam után vissza seed-elt torrentnek veszi, tehát eltűnik a visszaosztással kapcsolatos listádból.
nov. 1. 04:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól függ melyik oldal, de általában nincs ebből gond. Ha HnR rendszer van, ott néhány torrent visszatöltésétől eltekintenek, pont ezért, ha esetleg meggondolod magad és leállítod. Ha arány rendszer van, akkor meg valami más népszerűt tovább seedelsz (bár eleve érdemes addig seedelni amíg csak tudod, nem csak addig amíg kötelező).
nov. 1. 07:11
 4/7 A kérdező kommentje:

A torrent szerver elszámol időt is, ezzel nincs gond. De

- 20db 1GB fileból egyet jelölnék ki letöltésre akkor a végén Leach a státusz

- 1db 20GB file esetén ha megállítom a letöltést 1GB-nál akkor Stopped a státusz

Torrent szerveren 3 fajta státusz létezik:

- Seed: ez biztos seed időnek minősül

- Leach: ez kérdés minek minősül - nincs róla infó a szerveren

- Stopped: ez biztos nem minősül seed időnek

Tehát 1db 20GB fileból 1GB-ot letöltve mindenképp HnR lesz. Vagy tölthetem le az egész filet. Szerintem.

nov. 1. 14:53
 5/7 A kérdező kommentje:

De hogy kaphattam 173 óra seedben töltendő időt amikor csak 48 óra a kötelező??? :(

[link]

nov. 1. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyenkor muszáj az egészet letöltened.

A seed státuszt csak akkor kapod, ha megvan a teljes letöltés, és pusztán felfelé töltesz. Trackere válogatja, de legtöbbször az időkritériumos seedelésbe csak ez számít bele.

A leech státusz az, amikor neked van még mit letölteni, tehát nem csak felfelé töltesz. A torrent protokoll úgy működik, hogy a már meglévő szeleteket ilyenkor is töltöd fel, ha van rá igény, így tud olyan történni, hogy a visszatöltési arány nem nullás, amikor végzel a letöltéssel. Ez legtöbbször az időkritériumba nem számít bele.

A stop státusznál nem futtatod a torrentet, azaz nem is tudsz seedelni.

Ha a leech nem számít bele az időbe, akkor csípőből esélytelen, hogy teljes letöltés nélkül teljesítsd. Ha beleszámít, akkor is esélyesen lejön az egész, hiszen aktiválnod kell a torrentet, akkor meg a hiányzó részt elkezdi letölteni, és egy 20gigás fájl esetében gyanúsan hosszabb lesz a seedkötelezett idő, mint a letöltési idő, szóval úgymond járulékosan be fog fejeződni a letöltés, mielőtt teljesítenéd a kritériumot.

nov. 2. 11:28
 7/7 anonim ***** válasza:
A legnagyobb oldalon a leech is beleszámít, tehát a letöltési idő is (ha az hosszabb mint a lejelentési időköz), meg ha csak részben van meg is. De ott minimum 5 torrentet havonta elnéznek, tehát nem lesz abból gond, ha ezt most nem fejezed be, majd december elsején eltűnik.
nov. 2. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!