Torrent letöltés?
A torrent szerver elszámol időt is, ezzel nincs gond. De
- 20db 1GB fileból egyet jelölnék ki letöltésre akkor a végén Leach a státusz
- 1db 20GB file esetén ha megállítom a letöltést 1GB-nál akkor Stopped a státusz
Torrent szerveren 3 fajta státusz létezik:
- Seed: ez biztos seed időnek minősül
- Leach: ez kérdés minek minősül - nincs róla infó a szerveren
- Stopped: ez biztos nem minősül seed időnek
Tehát 1db 20GB fileból 1GB-ot letöltve mindenképp HnR lesz. Vagy tölthetem le az egész filet. Szerintem.
De hogy kaphattam 173 óra seedben töltendő időt amikor csak 48 óra a kötelező??? :(
Ilyenkor muszáj az egészet letöltened.
A seed státuszt csak akkor kapod, ha megvan a teljes letöltés, és pusztán felfelé töltesz. Trackere válogatja, de legtöbbször az időkritériumos seedelésbe csak ez számít bele.
A leech státusz az, amikor neked van még mit letölteni, tehát nem csak felfelé töltesz. A torrent protokoll úgy működik, hogy a már meglévő szeleteket ilyenkor is töltöd fel, ha van rá igény, így tud olyan történni, hogy a visszatöltési arány nem nullás, amikor végzel a letöltéssel. Ez legtöbbször az időkritériumba nem számít bele.
A stop státusznál nem futtatod a torrentet, azaz nem is tudsz seedelni.
Ha a leech nem számít bele az időbe, akkor csípőből esélytelen, hogy teljes letöltés nélkül teljesítsd. Ha beleszámít, akkor is esélyesen lejön az egész, hiszen aktiválnod kell a torrentet, akkor meg a hiányzó részt elkezdi letölteni, és egy 20gigás fájl esetében gyanúsan hosszabb lesz a seedkötelezett idő, mint a letöltési idő, szóval úgymond járulékosan be fog fejeződni a letöltés, mielőtt teljesítenéd a kritériumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!