Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez már megint valami netes...

Ez már megint valami netes csaló lehetett?

Figyelt kérdés

A jófogáson régen sok mindent adtam el, de az utóbbi időben teljesen leszoktam róla, mert folyton a csalók írnak rám, akik mindenféle trükkökkel a bankkártya adataimat akarják megszerzeni. Így már jó ideje oda be sem lépek.

A minap facebookon a marketplaccon meghirdettem egy terméket. Rögtön rám is írt valaki, hogy neki kellene. Egy nő volt, valamilyen -né. Fura volt, mert autóalkatrészről volt szó. De miért ne...

Aztán gyanús lett, hogy egyszer tegez, egyszer magáz. Majd ő is az adataimra volt kíváncsi mert ő intézi a futárt meg ki is fizeti és állítólag amiatt kell.

Megnéztem a profilját. Nincs egy ismerőse se, nem tagja semmilyen csoportnak, nincs egy hozzászólása, semmilyen aktivitása se. Nincs munkahelye, tanulmányi adatai. Ödenburgban lakik, ami Sporon német neve. Egyetlen kép van róla, ami úgy néz ki mintha a netről kukázott volna valami fotómodell képet. 2024-ben regisztrált.

Kíváncsiságból megkérdeztem tőle, hogy a pénz hogy fog eljutni hozzám (ekkor már eszem ágában sem volt vele bármit is kezdeni). Erre észtül írt vissza a fordító szerint valami olyasmit, hogy azzal ne törődjek, ő intéz minden papírmunkát. Erre már nem válaszoltam, azóta ő sem írt semmit.

Ez megint valami csaló lehetett? Kezdenek a Facebookra is átszokni?

okt. 28. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenen ott vannak, mindenkit le akarnak húzni.
okt. 28. 22:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez csaló!
okt. 28. 22:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Marketplac ma már a jófogástól is rosszabb csalás terén. A csaló vevő profilja akár normális is lehet sok ismerőssel aktivitással mert gyakran lopott profilokat használnak. Ezzel is azt a látszatot keltve hogy egy rendes vevő. Az én intézek mindent vevő jelölt egyenlő a csalással. Amennyiben felteszel valamit azonnal jönnek az ilyen ajánlatok. Ezek botok automatizált rendszerek és ha reagálsz rá akkor átveszi a csaló a kommunikációt. Általában pár nap után lecsengenek ezek és utána jönnek a rendes érdeklődők.
okt. 29. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!