Létezik olyan weboldal, ahonnan belinkelhetek hozzászólásokat?
"Nem tudom, hogy ez neked hogyan jött ki belőle. "
Persze, hogy nem, mert nem érted, mi a különbség a cenzúra és moderáció közt (nem fogok kiselőadást tartani róla, mert nyilván nem is érdekel).
Ha lenne bármiféle cenzúra, akkor az ilyenek degenráltak nem kapnának platformot például:
Oké, úgy látom, komolyabb gondolod. Még egy picit próbálkozok. A két fogalom metszi egymást. Annyi, hogy a moderációt általánosabb normák képviseletére használjuk, míg a cenzúra inkább politikai színezetű. Csak ugye a politikai oldalak a saját narratívájukat alapvető normaként tüntetik fel, így egyszerű moderációnak fog tűnni, ha az ellenérvelésem eltávolítják. Hogy előszűrik szoftveresen, vagy utólagosan jelentik/távolítják el manuálisan, az már részletkérdés, mint azt már említettem. Az pedig, hogy maradnak fent félrevezető tartalmak, csak azt bizonyítja, hogy a rendszer nem ér el mindenhová/a
kevés ember által megtekintett videókat nincs, aki jelentse (esetleg nem is az igazság képviselete a cél). Ha engem kérdezel, a hülyeséget cáfolni kell, nem elhallgattatni. Így tanulság lesz belőle, másképp sokak szemében csak hitelesíted az állítást.
Egyébként nem tudom, hogy a szó helytellennek vélt használata miatt kellett ebbe belemennünk, vagy hogy azt gondolod, nem ,,moderálnak" kultúrált hozzászólásokat politikai vagy egyéb érdekből. Jómagam nem tartozom egyik táborba sem, ezért világosan látom, hogy mindkét oldal cenzúrája érvényesül. Csak az egyik rendszerszinten, a másik a moderátorok jóvoltából.
Ha előtte írok annyit, amiből azért látszik, hogy foglalkoztat a téma, és hogy minek a link, szerintem sokkkal kevésbé tűnik spamnek/scamnek. Inkább az a gond, hogy rengeteg csatornán automatikusan szűrve vannak a linket tartalmazó kommentek. Viszont itt-ott működhet, és amíg nincsen saját csatornám, ennyit tudok tenni. Esetleg átfordíthatom binárisra/morzéra, de a kutya nem fogja visszafordítani.
Tudtommal egyébként egy weboldal megnyitása önmagában nem okozhat kárt, még ha nem is kell jóváhagyni a letöltést. A gond akkor szokott lenni, ha adatot adnak meg, vagy telepítenek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!