Hogyan tudom a messengert helyrehozni?
Már rengeteg oldalt átolvastam, s több videót is megnézni, de valahogy sehogy nem találtam választ a kérdésemre.
Ugyebár nemrégiben megjelent a messengerben ez a
"Végpontok között titkosítva. Az üzenetek és a hívások végpontok közötti titkosítással védettek."
Különösebben nem foglalkoztam vele egészen addig, míg különböző beszélgetésekből nem tűntek el előzmények. Olyasmit sikerült kihámoznom, hogy valami biztonsági retek, amely különböző időközönként törli az előzményeket. Ami nem teljesen fedi a valóságot, mert több beszélgetésnél a laptopon megnyitva böngészőben meg látom a korábbi beszélgetést, amit messenger applikációban nem. Úgy, hogy a telefonon és a laptopon is volt böngésző/applikáció újra telepítés, gyorsítótár törlés.
Valahogy még együtt tudok vele élni lévén sokakkal beszélek, de valahogy még tudom kivel mit beszéltem. Az már kicsit kínos, amikor jelzem a másiknak küldjön át képet vagy videót, amit korábban küldött esetleg nem rémlik egy látott kép vagy videó kapcsán ki küldte. Mondjuk nem örülnék készülékcsere esetén, ha mondjuk minden eltűnne.
Tegnapi napon azonban anyám telefonján kénytelen voltam újra telepíteni a messengert teljes tisztogatás után, mert akadt és akkor is jelzett, amikor némítva volt. Nem kell mondanom, hogy mekkora cirkusz lett belőle, amikor meglátta, hogy egyes beszélgetései teljesen eltűntek amit fél éven belül kezdeményezett, s csak a fenti szöveg van a chat ablakban. Akivel pedig már régóta beszélt annál mindegyiknél az utolsó üzenet februári. A kiakadását megértem, mert nagyon sok dolgot intéztem el neki, amiről képet küldtem neki (például számlabefizetés, orvosi lelet átvétel, hivatalos ügy) és meg is mutattam, hogy hogyan tudja visszakeresni amit küldtem neki képként vagy írott formában.
Bevallom nekem is felnyomta a vérnyomásom főleg úgy, hogy környezetemben több embernek én szoktam beállítani/újra telepíteni a messengert, ha "rakoncátlankodik".
Néztem a böngészőt (Chrome) ott több beszélgetés látszódik, s van olyan beszélgetés, amely egészen a kezdetekig (akár évekre) visszamenőleg minden előzmény megvan, míg az applikációban fél évre visszamenőleg vagy semmi nem jelenik meg vagy bizonyos üzenetek nem látszódnak. Másik böngészőben (Edge) megnyitva a messengert meg minden beszélgetés a fenti szöveget olvasva előzmény nélkül jelenik meg. Arról nem is beszélve, ha laptopon böngészőből írok többször észrevettem, hogy az alkalmazásban az adott beszélgetés nem jelenik meg.
Nagy segítség lenne, ha valaki felvilágosítana, hogy hogyan tudnám beállítani, hogy minden beszélgetés előzménye visszatérjen, s ezt az "újítást" mindenhol kikapcsolhassam, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!