Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » IPTV egyetlen falon keresztül,...

IPTV egyetlen falon keresztül, Wi-Fi-n keresztül üzemelhet stabilan-megbízhatóan?

Figyelt kérdés

IPTV Wi-Fi-n keresztül, egyetlen falon keresztül üzemelhet stabilan, megbízhatóan?

A régi, lassú Wi-Fi (802.11G) is jól ment.

Van esetleg program vagy alkalmazás, amivel Wi-Fi térerőt vagy késleltetést mérve egyértelműen meghatározható: fog -e jól működni?

UTP kábelek miatt nem akarom szétfúrni a falat, az ilyen "áramhálózatra csatlakoztatott eszközök" meg drágák, ráadásul a két szoba nem egy áramkörön van.

szept. 28. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
SD adás esetleg, HD az N-esen is kizárt.
szept. 28. 12:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Miért, akadozna-szakadozna vagy egyáltalán nem?

Net sebességnek ehhez nincs köze? (optikai net, hatalmas sávszélesség)

szept. 28. 12:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem
szept. 28. 12:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Reménykedtem hogy nem kell szétfúrkálni a falakat hogy menjen.
szept. 28. 13:27
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem szétfurkálni kell, hanem kiszámolni, hova esik a kábel és oda fúrni egyet...
szept. 28. 13:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A wifi nem egy csodaszer, nem olyan stabil mint a vezeték. Átlagos netezésnél nem veszed észre, még videónál se, mert az bufferel, ponz a megakadás kiküszöbölésére. Az élő tévé viszont nem bufferel, ott ha kiesik egy csomag azonnal kockás lesz a kép.
szept. 28. 13:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Azért reménykedtem, mert 802.11G esetén is stabilan tartja az 10 MBPS sebességet vagy még nagyobbat is a másik szobában, de értem hogy a csomagveszteség bejátszhat, meg úgy tudom alapból is olyan 150 Ms latencia van a Wi-Fi-n.
szept. 28. 13:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem a sávszélesség a probléma, hanem a csomagvesztés. Meg persze ha az IPTV lefoglalja az egész wifi sávot, mi marad más eszközöknek? Újíts be wifi 6-ra, azzal még össze is jöhet a dolog, ha nincsenek túl messze (5 GHz-es sávon).
szept. 28. 15:20
 9/12 anonim ***** válasza:
8 Legalább pontosan fogja tudni mikor kezd el netezni a szomszéd vagy a gyerek. Mert onnantól kockás lesz a kép.. 😄
szept. 28. 15:34
 10/12 anonim ***** válasza:
"egyetlen fal" ... de az olyan vastag hogy amikor 500 éve a törökök ágyúzták akkor sem dőlt le. :)
szept. 30. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!