Mit tegyek? Telekom wifit nem látja a asus laptop?
Asus laptop nem látja a telekomos wifit. Most váltottunk szolgáltatót vodással nem volt gond.
Amit neten találtam eddig megpróbáltam ami a telekom hivatalos oldalán volt eddig semmi
Hogyan vigyem fel manuálisan?
Win 8.1 pro az op rendszer
Az Asus laptop típusa, illetve a Telekomos router gyártója, típusa?
(Így látatlanban arra tudok tippelni, hogy nincs bekapcsolva a routerben a 2,4 vagy az 5 GHz-es csatorna, az Asus laptop meg csak az egyiket ismeri.)
"asus x553m"
Aha ennek a laptopnak a leírásában ez szerepel:
"Wi-Fi 4(802.11bgn) (Single band) "
tehát ez csak 2,4 GHz-et ismer.
Kábelesen csatlakozva a routerre, annak webes beállító felületén (ennek elérhetősége - általában [link] címen érhető el - felhasználóneve - User name - és jelszava - Access key - megtalálható a router hátulján, alul, a csatlakozók felett), ellenőrizd, hogy a 2,4 GHz-es rádió be van-e kapcsolva (Wireless --> Access Point 2,4 GHz --> Telekom-***** -> Interface: Enabled-re legyen állítva)
"kábeles lehetőségem nincs is. Mindennek van helye :/"
A kábeles lehetőséget arra értettem, hogy valamilyen eszközzel - nem feltétlenül a laptoppal - lépj be a router kezelőfelületére.
"Én úgy látom arra van állítva"
Maga a laptop mit lát?
Esetleg valamilyen wifi-szkennelő alkalmazás (mint a netstumbler: [link] ) hány adót szkennel be?
Telekomos router kezelőfelületre lépj be, wifi beállítást keresd meg, jobb felső sarokban meg keress "haladó" vagy "advanced" lehetőséget.
Ahol írja, hogy 802.11 b/g/n/ax ott állítsd át simán b/g/n-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!