Mit tehetek ha webáruházamban leadott rendelést kiszállításkor nem veszik át?
Be lehet hajtani. Beveszed az ÁSZF-be az átvétel megtagadás következményeit és a szállítási díj megtérítésre való kötelezettséget. Rendelni csak ennek az elfogadásával lehet, így aki nem fizet annak küldesz egy felszólító levelet és a nemfizetés következményeivel megfenyegeted. Innentől vagy fizet, vagy behajtatod az összeget szerződésszegés miatt, amit meg fognak neked ítélni.
Nézd meg 1-2 nagyobb webshop feltételeit (fejből nem tudok most konkrét példát), ők is ugyanígy csinálják.
Igen, én is láttam már ilyet az ÁSZF-ben de tartok tőle nem ér semmit.
Bíróságra meg kár rohangálni 3-4.000 Ft ért.
Sajnos ez most az egyik visszatartó erő a webáruház indításban. Több a szállítási díj mint maga a haszon.
Termékeimet helyben árusítom, pár éve elkezdtem jófogáson, marketplace-n stb árulni. Egész addig csináltam, amíg 10 rendelésből már 2-3-at nem vettek át
500-1500 Ft haszon / termék , akkori postaköltsége volt 1900 Ft körül vissza 970 Ft. Ez egy elég gyors ~3000 Ft bukó
Ne ajánlj fel utánvétes fizetést. Aki megrendeléskor kifizeti az tényleg akarja is a terméket.
Bár ez azt feltételezi, hogy rendes webáruházad van és nem Marketplace/Jófogás csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!