Mit csináljak, ha a Gmailben véletlenül a "Leiratkozás" gombra nyomtam rá a Spam bejelentése fülön belül?
Kaptam egy spam üzenetet, ami valahogy átcsusszant a Gmail szűrőrendszerén. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy kapkodtam és félrenyomtam.
Az üzenetet egyből kitörölte a rendszer, se a Kukában, sem a Spam mappán belül nincs, hogy utólag orvosolni tudjam a hibát. Félek, hogy el fognak árasztani a spamek, lévén, ha a leiratkozás fülre megyek a Spam bejelentése részen belül, akkor elvileg küld egy üzenetet a rendszer a feladónak. :(
Mit tudok csinálni? Alapjáraton nem izgatom magam egy-egy becsúszó spam miatt, jelenteni/törölni szoktam őket, de most elég csúnyán félrenyomtam. Egyáltalán tehetek valamit, és ha igen, mit?
Egyáltalán miért szerepel ez a veszélyes funkció a "Spam bejelentése" fülön belül? Ha szimplán le szeretnék valahonnan iratkozni, mondjuk egy hírlevélről, akkor arra van külön funkció, ráadásul a legtöbb üzenet alján is ott van az erre vonatkozó hivatkozás. Mégis ki akarna leiratkozni tényleges spamről a bejelentés/törlés helyett?
Vagy ha rámegyek a Spam bejelentésére, akkor a rendszer ebben a "Leiratkozás" opció esetben is automatikusan jelenti az üzenetet, tekintve, hogy egyből kitörölte? Nagyon aggódom.
Mert nem hírlevél volt, hanem egy ordítóan nyilvánvaló spam, külföldi, halandzsa címről.
Gmail alkalmazáson belül rámentem, hogy "Spam bejelentése", és azon belül feljött egy opció, hogy "Spamet jelent be, vagy leiratkozna?" és ott kapkodás miatt véletlenül a "Leiratkozás" gombot nyomtam meg meg. Majd szétvet az ideg!
Soha többet nem tiltok spamet a Gmail alkalmazásból, mert böngészőből kattintva például egyből bejelenti az adott üzenetet spamnek, nem akadékoskodik, mint az appban. Ráadásul ki is törölte az üzeneteim közül, hogy még véletlenül se tudjak utólag korrigálni és bejelenteni. Még a Kukában vagy a Spam mappában sem találom.
Nem nyitottam meg. Sosem szoktam spamet megnyitni. Az Appban, az összes üzenet fülön belül, ha hosszan nyomva tartom a “profilképet”, akkor spamnek lehet jelölni az adott üzenetet, annak tényleges megnyitása nélkül.
De nem igazán nyugtattatok meg. Akkor ezek szerint tényleg visszafordíthatatlan hülyeséget csináltam és el fognak árasztani spamekkel. :( Eddig jött néhanapján egy-kettő, mostantól jön majd több tucat. Mindezt azért, mert véletlenül rossz gombra nyomtam az appban. Amúgy tuti, hogy az állásportálok szivárogtatják ki a címeket/telefonszámokat. Vagy a webshopok/futárcégek, mert máshol nincsenek megadva az elérhetőségeim, de ezeknél ugyebár muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!