Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mennyire életszerű, hogy...

Mennyire életszerű, hogy valaki véletlenül küld messengeren üzenetet?

Figyelt kérdés
Két lájkot kaptam egymás után, állítólag a zsebében véletlenül elküldődött. Erre mekkora az esély?
aug. 18. 23:44
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Az én telefonom csinált már ennél drágább problémát is az egyik licites appban... előfordulhat.
aug. 18. 23:49
 2/7 anonim válasza:
73%
Megesik, velem is volt már hasonló pl nem kapcsoltam ki a telefonom a zsebemben meg felhívott valakit akit nem kellett volna :D
aug. 18. 23:55
 3/7 anonim válasza:
80%
Életszerű. Az enyém is csinált már hasonló galibakat a zsebemben, táskámban!
aug. 18. 23:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Elofordul.
aug. 19. 00:42
 5/7 CspCsj ***** válasza:
81%

Nálam van pár hete egy ismerős által lecserélt (pár éves) Samsung okostelefon. Csináltam rajta egy gyári rendszer-visszaállítást, wifire csatlakoztattam (de az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva), és nem állítottam be rajta képernyőzárat (elég elhúzással feloldani).

Így volt a zsebemben naponta pár órát, és két hét alatt ezeket csinálta:

- egy csomó alkalmazás elindult

- stopperóra elindult

- időzítő és ébresztés aktiválódott

- böngésző elindult, és általam nem ismert internetes oldalak töltődtek be (meg néhány "nem elérhető" is)

- jópár képernyőkép készült több alkalmazásról

- fájlokat akart feltölteni a Google Drive és Microsoft Onederive, ami csak azért nem sikerült, mert nem volt hozzájuk beállítva fiók

- pár rendszerbeállítás módosult

- zűrzavaros naptárbejegyzések jöttek létre

- az időjárás megadott városa módosult

stb.

Egy hete már beállítottam egy PIN kódos képernyőzárat, - azóta semmi anomália nem történt.

aug. 19. 01:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, most már elhiszem :DD
aug. 19. 01:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálam még sosem fordult elő.

A telefonokon alapból be van állítva a "véletlenszerű érintés megakadályozása", azaz ha a közelségérzékelőt letakarod (akár a kezeddel, akár a zsebed belső falával), akkor nem old fel, ezáltal "elnyomkodni" sem tudod, illetve a hívásokat sem tudod "véletlenül" felvenni/elutasítani, mert amíg a zsebedben van, addig nem reagál az érintésekre.

Persze ennek az a feltétele, hogy a készüléket "lezárt" állapotban tegyük zsebre.

aug. 19. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!