Mennyire életszerű, hogy valaki véletlenül küld messengeren üzenetet?
Nálam van pár hete egy ismerős által lecserélt (pár éves) Samsung okostelefon. Csináltam rajta egy gyári rendszer-visszaállítást, wifire csatlakoztattam (de az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva), és nem állítottam be rajta képernyőzárat (elég elhúzással feloldani).
Így volt a zsebemben naponta pár órát, és két hét alatt ezeket csinálta:
- egy csomó alkalmazás elindult
- stopperóra elindult
- időzítő és ébresztés aktiválódott
- böngésző elindult, és általam nem ismert internetes oldalak töltődtek be (meg néhány "nem elérhető" is)
- jópár képernyőkép készült több alkalmazásról
- fájlokat akart feltölteni a Google Drive és Microsoft Onederive, ami csak azért nem sikerült, mert nem volt hozzájuk beállítva fiók
- pár rendszerbeállítás módosult
- zűrzavaros naptárbejegyzések jöttek létre
- az időjárás megadott városa módosult
stb.
Egy hete már beállítottam egy PIN kódos képernyőzárat, - azóta semmi anomália nem történt.
Nálam még sosem fordult elő.
A telefonokon alapból be van állítva a "véletlenszerű érintés megakadályozása", azaz ha a közelségérzékelőt letakarod (akár a kezeddel, akár a zsebed belső falával), akkor nem old fel, ezáltal "elnyomkodni" sem tudod, illetve a hívásokat sem tudod "véletlenül" felvenni/elutasítani, mert amíg a zsebedben van, addig nem reagál az érintésekre.
Persze ennek az a feltétele, hogy a készüléket "lezárt" állapotban tegyük zsebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!