Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik eszközön kell Bridge...

Melyik eszközön kell Bridge módba váltani?

Figyelt kérdés

Most költöztünk egy új albérletbe ahol a voda szolgáltat.

Meg is rendeltem a giga netet, be is szerelték viszont a wi-fi el nem vagyok megelégedve egész pontosan azzal hogy “csak” 500mbit et tud kitolni a legjobb routerük.

Namost nekem van egy egész jó wi-fi 6E -s Linksys em és azt szeretném hogy arról jöjjön a wi-fi.

Ilyenkor fel kell hívnom a Vodafone t hogy állítsák át bridge módban a routerüket (vodánál így lehet csak mert adminba nem lehet ilyet váltani) vagy a fogadó routert kell bridge módban állítani (Linksys)?

Azt szeretném hogy a koax kábelen jövő giga netet ne a Voda saját eszköze szórja wi-fi n hanem az én eszközöm ami probléma nélkül megbirkózik egy giga net szórásával wifin

aug. 15. 01:10
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Az remélem megvan, hogy wifin nem fogsz annyira stabil gyors netet kapni, mint kábelen. Szóval erőlködhetsz, de a stabilitásod nem lesz meg, mivel ez nem eszköz függő, hanem technológia.
aug. 15. 01:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Abszolút nem ez volt a kérdés. A lakás kialakítása nem teszi lehetővé azt hogy oda húzzam a kábelt szóval be kell érjem azzal hogy van egy mocsok erős 6E routerem és van egy 6E s alaplapom azaz a jel erősséggel semmi bajom nem lesz hogy meglegyen a giga.

Az érdekel hogy melyik eszközön kell a bridge módot állítani? A Voda routeren vagy a Linksys en ?

aug. 15. 01:20
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
A szolgáltató eszközén lehet bekapcsolni a bridge módot, de ha ott nem látod, akkor kérned kell külön.
aug. 15. 03:11
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Ha a jobb, saját, routert is akarod használni a szolgáltatóitól, itt van leírás az összekötésükről - fő router, másik router.

[link]

[link]

aug. 15. 06:22
 5/6 anonim ***** válasza:
43%

Ahogy #3-as írja, bár nem vodás az egyém de én úgy csináltam.

1, szolgáltatói router felületére bementem egy kábeles kapcsolattal összekötött pc-vel.

2, elmentettem a beállításokat

3, megnéztem az internetes beállításokban hogy van beállítva a login, megvannak-e a login adataim stb,.

4, átállítottam, és újraindítottam.(Ha jól emlékszem a wifi-t is lekapcsoltam, minek foglaljon külön sávot)

5, innentől a szolgáltatói router/modem adott LAN portja már modemként viselkedik, ezt összekötöttem a saját routerem WAN portjával.

6, PC-m átdugtam a saját router LAN portjába és beléptem a beállításokba, majd az Internet/WAN beállításokban beállítottam a login adatokat és a wifit, majd újraindítottam.

Elvileg nem szükséges LAN kábelen csatlakozni, de kevesebb a hibalehetőség szerintem.

aug. 15. 08:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahhoz, amit leírsz egyik routert sem kell feltétlenül bridge módba tenni. Egyszerűen a szolgáltatói router LAN portját összekötöd a saját routered egyik LAN portjával. A saját routereden előzőleg állíts be fixen ip címet abból a tartományból, ahol a másik router is van. A DHCP pedig csak az egyik eszközön legyen bekapcsolva.

Így a szolgáltatói router elvégez minden eddigi feladatot, de a saját routereden is elérhető lesz a Wi-Fi. Azt a szolgáltatói routeren igény szerint ki is kapcsolhatod.

aug. 15. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!