Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Kamu a shein termékelosztás?

Kamu a shein termékelosztás?

Figyelt kérdés
A Facebook feldobott egy hirdetést, hogy a shein 800 ft-ert küld olyan csomagokat,amiket nem tudott eladni. Kártyaadatokat megadtam. Ma kaptam sms-t hogy erősítsem meg a lakcímet, és a pénzt meg egyszer ki kellett volna fizetni, ez már gyanús volt,így hagytam . A csomag meg nem jött meg. Átvertek? Mit lehet csinálni így a kártya adataimmal? Meg nem szedtek le róla több pénzt .

aug. 5. 20:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy átverés. Azonnal, haladéktalanul tiltsad le a bankkártyádat. Most, ahogy ezt olvasod. Appon is van rá lehetőség, de ha nem találod, akkor 100%, hogy van a bankodnak 0-24 hívható telefonszáma.
aug. 5. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az összes ilyen pár száz forintos kiárusítás, raklapon árult visszáru, neves futárszolgálatoktól át nem vett ömlesztett csomag (és hasonlók) átverés, és photoshopolt kamukép.

Nem a 800 forint lehúzás lesz a gáz (bár az is, mert több ezer emberből jól megszedik magukat, ők pedig ilyen alacsony tanulópénz mellett úgysem tesznek feljelentést), hanem hogy ha nem egy banki felületen adtad meg a kártya adataidat, akkor azt megszerezték. A sok hitelesítési lépés miatt valószínűleg nem tudnak pénzt levenni róla, de általában bukod a kártyát ilyenkor (vagy te tiltod le elővigyázatosságból, vagy a bankod zárolja külföldi próbaterhelés miatt), úgyhogy ilyenkor fizetheted az újat pár ezer forintért.

Mindig kérdezd meg: ilyen tényleg létezhet? Minden ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az átverés.

aug. 5. 21:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mire észbekaptam,már leemeltek 10K. Tiltottam a kártyát.
aug. 5. 22:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!