Tp-Link Deco Mesh rendszer miért rontja le a sávszélességet?
Figyelt kérdés
300-as otthoni netemre tettem egy M4 Deco-t. A net néha használhatatlan, amikor megy max 20 Mbps sebessége van.júl. 31. 07:35
1/2 anonim válasza:
Ahogy én utána olvastam már többször, akkor a legjobb a Mesh ha a fő routerhez az alegységek kábellel csatlakoznak, ha az nem lehetséges, akkor ugye jönnek a gondok. Az alegységeket megfelelően jó vételi pontra kell elhelyezni a főegységtől és célszerű szerintem dedikált csatornákat használni, de elképzelhetőnek tartom, hogy egyes gyengébb/kevésbé fejlett eszköznél jobb a gerincet 5Ghz-re rakni (csak ez meg a lefedettségnek tesz keresztbe), míg a klienseket 2,4Ghz-re (ez meg a sebességet csökkenti). Akárhogy is ez átjátszás lesz ráadásul minél több eszköz csatlakozik egy alegységre, a főegység fele (mindkét irányban) megnő a sávszélesség igény. Valószínűbb egy wifi-s gerincű mesh rendszerhez, ha nagy sávszélesség igény van, akkor drágább eszközökkel lehet csak megoldani és akkor se lesz annyira jó, mint a kábeles gerinc.
2/2 anonim válasza:
Persze ha csak azért kell a MESH, hogy mondjuk kicsit böngészni lehessen a lakás minden pontján és roamingolni is tudj, valamint a kliensek lássák egymást egy hálón belül akkor elég lehet az alap wifi-s gerinc is. Pl: wifi-s okoseszközt akarsz kapcsolgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!