Van itt olyan, akinek bevált a netpanel? (Bővebben lent.)
Megbízhatónak találtam, és úgy voltam vele, hogy legalább lesz egy kis pénzem. Mivel az élet minden területére alkalmatlan vagyok, azt reméltem legalább a válaszolgatás menni fog.
Ami feltűnt az oldallal kapcsolatban: amint kiválasztom a kérdőív legelején, hogy a legmagasabb végzettségem 8 általános, az esetek kb felében véget is ér a kérdőív. Kérdem én: mégis mit hittek az oldal készítői, amikor létrehozták? Hogy majd a jólkereső, diplomás, tanult emberek fognak majd ilyennel bohóckodni? A másik pedig, miért nem szabják személyre a kérdéssort? Regisztráció során úgyis megadja mindenki az adatait.
A másik probléma az oldallal, hogy miután tüzetesen végigolvastam és válaszoltam, két alkalommal is bedobta, hogy “nem voltam elég figyelmes, mert az ellenőrző kérdésükre nem adtam jó választ, amivel kiszűrnék a figyelmetlen, kattintgató emberkéket.” Nyilván nem emlékszem szóról szóra a szövegre, de a lényege ez volt. Fogalmam sincs, hogy mégis melyiken buktam el, ugyanis figyelmesen elolvasom a kérdéseket és a választási opciókat. Rengeteg ponttól elestem így, szerintem feleannyit sem bírtam összekaparni, mint az átlagemberek.
Ami szintén megesett már, hogy ugyanúgy kidobott a megígért 200 - 250 pont helyett 20 ponttal, pedig a közepénél jártam már, messze az alapkérdésektől (életkor, végzettség, lakhely.)
Szóval arra volnék kíváncsi, hogy tényleg okkal szelektál-e engemet az oldal, vagy ez egy taktika náluk, hogy minél kevesebb pontot adjanak, hogy aztán tovább ott tartsák az embert?
Ma elkezdtem az egészségpanelt töltögetni, hátha azzal nagyobb szerencsém lesz.
Én már jó pár éve tag vagyok, rengeteg kérdőívet kitöltök.
Amiben tudok megpróbálok reagálni a felvetéseidre.
Először is a kérdéssorokat nem ők állítják össze, hanem különböző cégek készítik általánosságban véve, így nem tudják egyénre szabni. A legtöbbet sajnos úgy hozzák létre, hogy olyanoktól várják a választ, akik elértek egy bizonyos iskolázottsági szintet, így téged a 8 általános végzettségeddel ezért fog az elején kidobni. Amúgy bármennyire hihetetlen, az általad említett jól kereső, diplomás, tanult emberek is töltögetik a kérdőíveket. (Igaz nem szép dolog, de esetleg legközelebb jelöld be azt hogy középfokú végzettséggel rendelkezel és akkor tovább tudsz menni majd a kérdésekben. Szerintem nyugodtan állítsd át a profilodban is a végzettségedet és akkor nagyobb eséllyel kapsz kérdőíveket).
Nagyon sok kérdőívben vannak ugyanolyan vagy hasonló kérdések, ezeket pl én már rutinból olvasás nélkül nyomkodom. Szokott lenni egyes kérdőívekben ellenőrző kérdés, így ha valaki túl gyorsan kattintgat a válaszokra akkor nagy eséllyel ezt a kérdést elrontja, így kiszűrik azokat, akik nem veszik komolyan a kérdőíveket és csak kattintgatnak össze-vissza hogy mielőbb végezzenek. Velem is volt már hogy hiába nem siettem, mégis véletlenül rosszat válaszoltam az ellenőrző kérdésre, és engem is kidobott.
Az is többször megesett velem is hogy a nagy pontszámú kérdéssornál már szinte a felét megcsináltam és akkor dobott ki és adott 20-30 pontot, hogy nem felelek meg. Ez azért van mert úgy van összeállítva a kérdőív, hogy a válaszaid alapján szűkíti az esélyesek körét menet közben. Szóval lehet hogy addig a válaszaid alapján megfeleltél a célközönségnek akiknek szánták a kérdőívet, de ott épp olyan választ adtál amivel kiestél ebből a körből.
Tehát menet közben a válaszaid befolyásolják hogy meddig engedi kitölteni az adott kérdőívet.
Nem tagadom, néha én is egyes kérdéseken csak random nyomkodom a válaszokat, ami nem feltétlenül valós a kérdést illetően.
Én eddig nem csalódtam, bár igaz, gyűlhetnének gyorsabban is a pontok. De minél részletesebben van kitöltve a profilod, és elég aktív vagy, annál több kérdőívet kapsz így nagyobb az esély a pontgyűjtésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!