Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a jóIsten ez a végpontos...

Kedves Vezető kérdése:

Mi a jóIsten ez a végpontos dolog a messengernél ? Milyen pin kódot kér ? Hová lettek az üzenetek ?

Figyelt kérdés

Konkrét több éves beszélgetések is eltűntek.

Felajánl valami pin kódos dolgot, hogy visszaállítsa, de mivel azt se tudom mi ez, nem pin kódoztam semmit, köszi.

2024. jún. 26. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Azt a kódot, amit te állítottál be, mikor bekapcsolták az end-to-end titkosítást. Minden infó le van írva a fb oldalán...
2024. jún. 26. 20:14
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

De PIN kódoztál, csak nem emlékszel rá.

E2E titkosításnak a lényege, hogy senki más se férjen hozzá az üzenetekhez és csak annak oldja fel ezt, aki megadja a PIN-t.

Ha telefonodról valamilyen oknál fogva törlődik (hely felszabadítás miatt vagy cache ürítés miatt), akkor a Messager letöltené újra. De, mivel ez FB oldalon már titkosítva lett, így csak PIN megadása után nézheted meg ismételten.

Elvileg így, vagy hülyeséget mondtam.

2024. jún. 26. 21:01
 3/6 SIDLER22 ***** válasza:
52%

Ez end-to-end encryption amennyire én tudom alapból nem igényelne külön PIN kódos azonosítást. Ez csak a Messenger hülyesége. (Legalább is amennyire én tudom.)

De egyébként az sem biztos, hogy valóban van rajta titkosítás vagy ha van is végponttól végpontig titkosítás akkor vajon a Meta a végpontot hogy értelmezi. Számára a másik fél a végpont vagy a saját szerverük?

Nem lehet tudni, hiszen zárt forrású az egész szolgáltatás.

Ezért kell Session-t, Signal-t, Briar-t vagy aTox-ot használni. Ott legalább nem lehet ilyen félreértelmezési meg jogi szemantikai játékokat űzni. Azt kapsz amit kínálnak.

2024. jún. 26. 21:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát, emlékeznék rá sztm ha adtam volna meg, meg a többiek is.

Próbálkozom akkor tovább :)

2024. jún. 26. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Ennyire működik megbízhatóan a rendszer :

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

2024. jún. 26. 21:32
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Internet Explorert használsz? :D
2024. jún. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!