Egy Macbooknak mennyi vram-ja van, hogyan tudom megnézni? Van olyan MacBook amin elfut egy Stabble Diffusion?
Figyelt kérdés
jún. 10. 16:52
1/4 anonim válasza:
Dedikált nincs neki. A RAM-bó vesz ki magának amennyi kell.
2/4 anonim válasza:
A fizikai RAM kb 2/3-át tudja VRAM-ként használni, tehát ha veszel egy high end modellt, olyan dolgokat tudsz rajta futtatni, amit csak sok GPU-s jóval drágább rigekkel tudnál (bár lassabb lesz). Nekem 32 gigás van, de már bánom hogy nem 64-eset vettem annó, mert azon a Llama3 70B is elfutna magas quanton, aminek igen fasza jailbreakelt változatai vannak már.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez azt jelenti, hogy 16GB-on akár egy SD is elfut?
jún. 11. 07:50
4/4 anonim válasza:
Sose használtam a Stable Diffusion-t, de guglizás alapján vannak, akiknek azon már elketyeg. Ettől még biztos nem vennék 16 GB-t, szenvedés lesz vele az életed. AI nélkül napi használatra még csak-csak, de ha modelleket akarsz futtatni rajta, akkor egy kevés RAM-os Macbook lose-lose szituáció. Mint írtam, a 32 GB-t még szöveg alapú LLM-ekre is kevésnek érzem, és megbántam, hogy spórolni akartam, mert nem tudom kihasználni a platform fő előnyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!