Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha mobilnetet használok,...

Ha mobilnetet használok, akkor mondjuk a szomszédban ugyan az lesz az IP címem, mint nálam?

Figyelt kérdés
2024. jún. 8. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Mobilnetnél egy adótoronyra kapcsolódsz és az oszt ki neked IP-t. Sima wifinél azt az IP-t kapod amelyik előfizetés hálózatára kapcsolódsz és onnan oszt ki egyet (ha a te és a szomszédod hálózata is publikus, nem kér jelszót, akár oda-vissza kapcsolódhatsz valamelyikre a jelerősségtől függően).

Mobilnet ugyanilyen, amíg a torony vételi körzetében vagy és kapcsolódsz rá, addig ugyanazt az IP-t használod. Ez több száz méteres vagy még nagyobb sugarú terület is lehet.

2024. jún. 8. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen így van, a torony csak a jelet sugározza a telefonodnak. Az onnan lemegy a központba (core network) és onnan megy ki a netre. Az IP címed nem változik akkor se ha keresztül utazod az országot és közben nem csatlakozol le, azaz nem mész ki a lefedett területről.
2024. jún. 8. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Talán azt vártad hogy ha arrébb sétálsz 5 lépést akkor megváltozik mobilneten az IP címed???
2024. jún. 8. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volna pár kérdésem.

Ha 2 különböző telefonnal, mobilneten játszok, de ugyanabban a lakásban, akkor a 2 telefonnak ugyanaz lesz az IP címe?

Ha lecsatlakozok a netről és vissza, akkor ugyanazt az IP címet kapom meg, mint előtte?

Erről az IP címről azt is lehet tudni, hogy helyileg hol van, ugyanúgy, mint a wifinél?

2024. jún. 13. 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Közben keresgettem és talán tudom a választ. A 2 telefonon bekapcsoltam a mobilnetet és helynek 2 különböző várost adott meg (itt néztem: [link] és nyilván más IP címet is, persze lehet azért, mert az egyik telo telekomos, a másik meg vodás. Az volna a lényege, hogy a google play-ről letöltött játéknál ne lássa a másik fél, hogy a 2 telefonról játszott ember egy és ugyanaz. (Nyereményjáték és így próbálják korlátozni, hogy 1 ember ne nyerhessen több ajándékot, de nagyon szeretnék az öcsémnek is nyerni egyet.)
2024. jún. 13. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!