Router beállítás hogyan?
Figyelt kérdés
Sajnos reseteltem a routert azóta viszont megváltozott a neve a WiFinek (mercusys 61c6) és amikor csatlakozom mindig azt írja nincs internetelérés, így is csatlakozik? A sz.gépen sem tudom elérni, csak közvetlen net kábellel a modemre kapcsolva. Régen is megszenvedtem bele. Nem tudom hogyan lehetne megcsinálni, illetve a bekötés hogy lenne jó. Eredetileg van két kábel van egy a pc-ből a wanba a routeren és van egy nagyon rövid amivel lan1 + lan1 van összekötve. Régen működött így, de akkor se volt egyszerű móka lehozni. Valaki esetleg tudna mondani valamit?máj. 28. 08:25
1/5 anonim válasza:
A router alján szokott lenni egy wifi hálózati adatok és ip cím, azokat használd, a böngészőbe írd be az ip címet de teljes formában (http:\\192.168.1.1), mert amúgy kereső módba kapcsolnak.
Ekkor bejön az admin és beállítod.
De a kábelezést furának tartom. Van egy másik router vagy modem is?
2/5 A kérdező kommentje:
A pc mindig vezetéken keresztül volt megoldva, csak a telefonokhoz kellett a WiFi mindig. Mondjuk picit belekeveredtem. Ha rákötöm így akkor nincs netem. Az IP címe megvan a modemnek, persze. Net nélkül is használható a setup? Lehet hülye kérdés, de nem tudom. Ugye a kereső bejön csak ebben az esetben nincs net hozzáférés.
máj. 28. 09:47
3/5 A kérdező kommentje:
*routernek az IP címe. Nem a modemnek. Bocsánat az elírásért.
máj. 28. 09:48
4/5 anonim válasza:
Egyszer egy ismerősömnél kb jó fél napot harcoltam egy aznap vett vadiúj Mercusys routerrel és az istennek se sikerült a wifit beindítani. Pedig nem az elsőt csináltam. A megoldás az lett, hogy visszavitte a boltba, visszakérte az árát és vett egy TP-Linket, amit kb 10 perc alatt üzembe helyeztem és azóta is hiba nélkül működik neki.
Szóval itt a fő probléma azzal van szerintem, hogy ez egy Mercusys router.
5/5 anonim válasza:
Még nem is hallottam erről a márkáról. Alapvetően új routert úgy szoktam beállítani, hogy SSID és jelszót ugyanarra állítom mint a régin is volt, így minden eszköz azonnal rá fog csatlakozni, nem kell újracsatlakozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!