Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Utólag lehetek csalás áldozata?

Utólag lehetek csalás áldozata?

Figyelt kérdés
Magyar iptv vel léptem kapcsolatba amit a neten találtam. Ott meg kellett adni olyat hogy whatsappon kössem össze a gépem a telefonnal valami qr kódot volt ott, oda kellett tartanom a telefonom hogy összekapcsolódjon. Utólag gondolkodtam hogy nem e átverés, és igy be tudnak lépni a telefonomba és pénzt lehúzni banki alkalmazáson? Nem utaltam nekik semmit , csak 48 órás próbaverziót aktiváltam 0 euróért.
2024. máj. 18. 18:22
1 2
 11/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#10 elvileg a hivatalos whatsapp oldal jon be

no de azt ugyis valami aruhazhol kell telepitened google play store bol pl.

[link]

amugy ez pl. meg sokkal bizalomgerjesztobb oldal :D

en tehat inkabb meg mindeg a qr kod miatt aggodnak inkabb

2024. máj. 18. 19:25
 12/19 A kérdező kommentje:
A gépre az e mailben kapott linken keresztül töltöttem le (amit belinkeltem ide), a telóra meg amit a google elsőnek kidobott a google playt
2024. máj. 18. 19:33
 13/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#12 ja hogy osszekellett hangolodniuk gepnek meg telonak?

vagy meg mindeg nem tudom miert is kellett ez

"be tudnak lépni a telefonomba és pénzt lehúzni banki alkalmazáson"

van ilyen amugy pont whatsappos es qr kodos csalas hogy betudnak jutni a rendszerbe ezen keresztul

de azt honnan tudja barki is hogy megtortent e

mivel gyanu fent all erdemes lenne telot legyalulni, virusirtani, factory resetelni

stb.

ezek rajtad allnak

foleg ha azon bankolsz, van banki alkalmazas rajta stb.

meg megvaltoztatni dolgokat amit megtudhattak, banki jelszo, e-mail jelszo stb.

2024. máj. 18. 19:41
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen.a WhatsApp kérte hogy kapcsolják össze mert a web WhatsApp rá mentem mert arra vezetett
2024. máj. 18. 19:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Csinaltam a telefonon egy gyari adatok visszaallitasat. Meg a jelazavakat megvaltoztatom
2024. máj. 18. 20:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Valami megnyugtató válasz is èrkezhetne mert aludni se tudok. Gyári beállitasok visszaállítása ès banki adatok ès jelszavak (Google) törlése ès módosítása után biztonságban érezheted magam? Pénz eddig még nem hiányzik a szamlamrol.
2024. máj. 19. 00:10
 17/19 A kérdező kommentje:
13 szerintem ez nem a whatsapp oldala mert a cimtarban api.whatsapp jelenik meg nem pedig a sima whatsapp.
2024. máj. 19. 01:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
A csupa nagybetűs írásmód és a mondatvégi több felkiáltójel spam-ekben szokott lenni, én biztos nem csináltam volna meg, amit abban kérnek.
2024. máj. 19. 03:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Mar nem az a kerdes csalas e mert face oldakukon csak az angol hivom a rendorseget felszolitasra valaszoknak angolul. Magyarul nem is ertenek. Inkabb az a kerdes hogy az valodi whatsapp e ami abban a linkben szerepel mert ott volt a qr kodos sztori. A whatsapp kerheti ezt hogy egyeztessem a telom a geppel? Eloszor a gepen telepitettem arrol a linkrol, ott kerte h kapcsoljam ossze a telefonom. Aztan telefonra letoltottem google playrol es egyesitettem a geppel.
2024. máj. 19. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!