Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A routerem 2 wifit ad, melyike...

A routerem 2 wifit ad, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Ad egy 2,4 GHz-es opciót, és egy 5GHz-eset is. Mivel a router egy olcsó fos, az 5GHz-es wifi nagyon lassú volt egészen addig amíg a sávszélessèget levettem 80-ról 40-re. Azóta szinte gyorsabb is egy hangyafasznyival mint a 2.4GHz-es opció…

Egyébként 3 éve vettük ezt a routert, és egészen tegnapig a 2,4 GHz-es wifit használtuk.

Azonban az elmúlt egy hétben ilyen 15-20 percente elmegy úgy kb 5-10 percekre a net, majd visszajön. Ezért is néztem rá tegnap a router beállításaira, valamint nyomtam egy gyári beállítások visszaállítását is. A hiba ugyanúgy fennáll, de a környéken nem csak nekünk, ezért várok ezzel még egy hetet mielőtt cselekszek.

De közben azt is olvastam hogy egyesek ilyenkor frissíteni szokták a firmware-t, de azt nem tudom hogyan kell. Szóval ha valaki leírja, köszönöm.

Na de az lenne a fő kérdésem hogy ha már ilyen dupla wifit ad a router, akkor most melyiket használjuk?

Van egy xbox konzolunk, egy tévénk, meg vagy 5 telefonunk itthon, és gondolom nem minden készüléknek ugyanazt az egy jelet kéne fognia… Mert akkor mi értelme lenne ugyan a 2 jelnek?

Melyik opciót használjuk konzolra & tv-re, és melyik opciót a telefonokra?

opció 1: 2,4GHz.

opció 2: 5GHz.

máj. 10. 15:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Távoli és mozgó (=teló) eszközökre 2,4 gigát, tv-re konzolra 5 gigát.
máj. 10. 16:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Az 5G ideális körülmények között gyorsabb, a 2,4G meg jobban terjed. Ami az adott körülményeknek megfelel. Ha nem vagy benne biztos, akkor meg majd kitapasztalod, hogy melyik a jobb.
máj. 10. 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!