Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudnék IP-t váltani?

Hogyan tudnék IP-t váltani?

Figyelt kérdés

Szeretnék IP címet váltani, mert egy nem jogos bant kaptam egy játékban. Már megpróbáltam újraindítani a routert, reseteltem is, de az IP mindig ugyan az. Mit tudnék csinálni?

Router: KAON CG3000

Szolgáltató: Magyar Telekom

2024. máj. 2. 19:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt hogy egy Magyar Telekom 2024-be még statikus Ip-t osztogatna.

Valami más alapján ban-oltak.

2024. máj. 2. 19:36
 2/14 anonim ***** válasza:
40%
Ki- és bekapcsolod a routert
2024. máj. 2. 19:37
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az IP alapú tiltás megbízhatatlan amiatt, amit te is csináltál. Semmi visszatartó ereje nem lenne, ha egy sima router resettel kijátszható az egész. Ezért szoktak olyan eszköz/hardver azonosítókat is figyelni, amit nem tudsz megváltoztatni, csak ha lecseréled a gépet (de a modemet akkor sem tudod és fogod, azon jön be a net).

Ha nem volt jogos a ban, értelme sincs visszatérni egy olyan közösségbe, ahol ilyen emberek irányítanak és önkényesen tiltogatnak. Ha viszont mégis jogos volt, akkor neked nincs ott keresnivalód.

2024. máj. 2. 19:39
 4/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

inkabb "ujjlenyomat" alapjan azonositanak

Ugy meg akkor is felismernek ha mas geperol mas accountal lepnel be, azonnal tudjak

vagyis teged banoltak nem az ip det

2024. máj. 2. 20:00
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

24 órára húzd ki, hogy lejárjon a lease time, különben ugyanazt kapod vissza.

Egyébként igen, valószínűleg nem IP bant kaptál, hanem az accountod és/vagy a hardvered bannolták. Ha az előbbi, akkor egyszerűen regisztrálsz egy új accountot, megveszed újra a játékot és meg is vagy, ha a hardvert akkor a gépben a megfelelő hardverelemeket kell cserélned, általában az alaplap. Ha mindkettőt bannolták akkor mindkettőt meg kell tenned.

2024. máj. 2. 20:03
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Hardver ban? Ne vicceljetek már
2024. máj. 2. 20:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

#6: ?

Most is aktívan használják multi játékok, hardver azonosító (serial) alapján. A kliensed elküldi az infót a szervernek, le tudják kérdezni és feltételként megadni.

2024. máj. 2. 20:11
 8/14 A kérdező kommentje:
A játék Minecraft és egy szerverről bannoltak, szóval nem hinném, hogy hardware ip bant kapok :D
2024. máj. 2. 21:07
 9/14 A kérdező kommentje:

A másik, hogy mások is így szoktak vissza menni. A routert mit írtam újraindítottam.

"Kizárt hogy egy Magyar Telekom 2024-be még statikus Ip-t osztogatna."

Pedig így van, mert 3 éve ugyan az az IPm.

2024. máj. 2. 21:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindig olyan gyorsan visszakapcsolod, hogy nem tud lejárni az IP cím. 24 óra alatt már le szokott, de ha értesz hozzá és a router kijelzi, megnézed meddig érvényes és azon időpont előtt 2-3 órával húzod ki, megvárod míg eltelik az az időpont és azután egy jó órával dugd vissza. Esetleg a modemen nyomhatsz egy resetet is, hogy felejtse el és ne azt az IP-t kérje vissza, vagy hagyd még ezután 24-48 órára kihúzva hogy valaki más elvigye, akkor muszáj lesz újat adni.
2024. máj. 2. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!