Kábeles wifi ruther helyett? (Lent)
Tönkre ment a wifi ruther, vettem is egy másikat, csak nem figyeltem hogy az előző CATV kábeles. 😂
Valahogy meglehet vajon oldani, hogy működjön? 😂
Most tudom kiröhögtök de itt hagyom, hátha másnak is jól jön.
Tényleg nem értek hozzá, de mivel csak egy sima koax kábel volt ami adja a netet, így azt bedugtam a “modembe” azt pedig LAN kábellel a routherbe.
1-2 perc kellett, hogy felismerje, konfigurálni sem kellett, és szuper a net. 😅
Először is router nem routher.
Másrészt bár nem írtad le sem az előző sem a megvásárolt routert gyártóját, típusát (ami a kérdés megválaszolásához segítséget jelentene), de a leírásból úgy tűnik, hogy a "CATV kábeles" router valójában egy modemmel egybeépített router, ami a szolgáltató (tényleg, melyik szolgáltatóról van szó?) tulajdona, meghibásodása esetén ő hivatott cserélni, ugyanis te nem köthetsz eszközt az ő "CATV kábeles" hálózatukra.
A “router vagy routher”-en inkább ki sem akadok, ugyanis szerintem mindegy.
• TP LINK Archer C50 AC1200 dual-band wireless router (Másoltam, csak jelzem)
• És Digi a szolgáltató.
#5/#6/#7: A FiberHome HG6544C egy optikai - tehát nem "CATV kábeles" - GPON-modemmel egybeépített router:
az Internet felé optikai kábelen csatlakozik, nem úgy mint a TP LINK Archer C50 AC1200, ami csavart rézérpáras Etherneten.
Azt kéne kideríteni, hogy a jelenlegi, a szolgáltatótól kapott, modemmel egybeépített router mit csinál. Csak a wifi nem működik rajta vagy a helyi hálózati LAN portok (4 darab sárga színnel jelül port, amire köthetsz számítógépet, laptopot)? Milyen LED-ek világítanak rajta?
Elfogtam egy nem privát üzenetet - idézem a lényegét:
"Ami világít led: alapértelmezetten a bekapcsoló led, PON, Internet, WLAN, ugye a LAN4 (ide dugtam be a tp linket) és a kábelnek a ledje.
Amúgy, egyik napról a másikra ment tönkre. Szó szerint, vasárnap jó volt, hétfőn már semmi.."
Még egyszer megkérdem: mi nem megy rajta? A wifi? Fel tudsz csatlakozni telefonnal, laptoppal egyáltalán (látod-e az elérhető állomások között) vagy az se? Laptoppal/számítógéppel a LAN portok valamelyikére kábellel rácsatlakozva működik?
Na jó, látom nem sikerült az egészből le venni a lényeget.
Le írom újra.
A szolgáltató által használt modem, nem adott wifi jelet ergo rá csatlakozni nem lehetett.
Megvettem a tp linkeset.
A kettőt összedugtam.
A wifi jó, telefonról illetve laptopról is de ezt 18:11-kor leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!