Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van egy nagyon aranyos, és...

Van egy nagyon aranyos, és sok-sok darabból álló képeslap gyűjteményem,gyermekekről. 1910-1945 közötti lapok. Ha csinálok neki Insta oldalt,nem fognak letiltani miatta?

Figyelt kérdés
Mosolygós gyermekek vannak rajtuk, állatokat simogatva, vagy épp egyszerű portré képen mosolyogva. Nagyon vegyes, de nagyon tündériek,ezért is gondoltam,hogy csinálok nekik egy jó kis Instagram oldalt, hátha rajtam kívül tetszik több embernek is, esetleg gyűjtőknek is. Csak félek feltenni,nehogy letiltsanak miatta. Nem tudom, hogy a gyerekekkel kapcsolatos képeslapok sértenek-e szabályt vagy sem.
jan. 19. 16:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Azért óvatosan, mert az adott években élő gyerekek még élhetnek, így megsértheted a személyiségi jogait.
jan. 19. 17:03
 2/15 anonim ***** válasza:
27%

Nem az Instagram szabályaival vannak gondok, hanem a személyiségi jogokkal.

Valaki nagyanyja rajta van egy szál ruhában, nem biztos hogy boldogak lesznek. Te meg bírságot is kaphatsz.

Ha pedig eredeti/hivatalos képeslap, az a készítőnek a szerzői joga alatt áll, ami lehet egy nyomda vagy a magyar posta is. Nem hiszem hogy jogászkodni szeretnél. Őrizd meg otthon magadnak, és nézegesd.

jan. 19. 21:27
 3/15 A kérdező kommentje:
Német eredeti képeslapok,nem magyar.
jan. 19. 22:52
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
A GDPR adatvédelmi rendelet EU szintű, és a németek is EU tagállam. De mondtuk már, akár ha kirgizek is vagy japánok, ők valakinek a szülei, ez már majdnem a pedofília határát súrolja terjesztésként.
jan. 20. 16:14
 5/15 anonim ***** válasza:

"állatokat simogatva, vagy épp egyszerű portré képen mosolyogva"

Ebből hogyan jutottatok pedofíliára?

jan. 26. 18:20
 6/15 A kérdező kommentje:
Ne tőlem kérdezd..
jan. 27. 00:55
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy az, de nem áll messze.

Milyen ember nézeget random gyerekeket imádva, úgy hogy azok neki idegenek, nem rokonai vagy ismerősei? Picit érdekesen hangzik.

A gyerekek kiemelten védettek minden területen. Mostanában extrém nehéz őket reklámra, újságba, stb... berakni, sok papír és hozzájárulás kell hozzá. Ami a képeslapokon szereplő személyek esetén nincsen meg.

Keress egy szerződést, amin rajta van, hogy a gyerek hozzájárul, hogy minden jogáról lemond, mutogathatják szabadon.

De tudom, csak kötözködök. De én például kics...ettül mérges lennék, ha rólam előkerülne gyerekkori fotó az interneten vadidegeneknél.

jan. 27. 15:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Már nem azért, de az 1900-as évektől azokat a képeslapokat, szerinted hány millió ember láthatta kint az utcán, vagy a postahivatalban,vagy nem is tudom,hol árusították ezeket. És szerinted nincs több százezer embernek ilyen képeslapja esetleg a padláson,vagy bárhol?
jan. 28. 17:51
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon sötétek vagytok akik ide írtak......

De persze ha egy nő írta volna ki ezt a képet, akkor eszedbe sem jutott volna ilyen gondolat. Kettős mérce.

Szerintem nincs sok értelme ezeket kiposztolni, miért nem elég ha megtartod magadnak. Mást úgy sem érdekel. Meghát ha belegondolsz lehet nem szép dolog. kicsit fura is.

jan. 29. 19:52
 10/15 A kérdező kommentje:
Igen is nagyon szép dolog! Főleg,ha valaki szereti a gyerekeket,és mosolyt csal az arcára,egy szintén mosolygós gyermekarc,aki épp bájosan labdázik,vagy cicát simogat vagy bármi! Biztos, hogy nem vagy nő,mert egy valódi nő,soha nem írna ilyet!!!!!!!!!!
jan. 30. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!