Hogyan, vagy milyen programmal tudom megcsinálni azt, hogy a win10 bekapcsolás után ne kapcsolódjon az internetre? Offline módba legyen. És a tálcán tudjam engedélyezni, hogy legyen internet, vagy ne.
Ha DHCP-n kapsz IP-t, akkor állítsd kézi indításra dhcp client szolgáltatást. Így nem fogsz IP-t kapni és nem lesz neted, amíg ezt el nem indítod.
A tálcán kapcsolgatni ugyan nem tudod, de írhatsz egy batch file-t, amit kiraksz az asztalra, és az elindítja.
Csak egy ötlet volt, hogy pontosan hogy kell kivitelezni, annak én nem néztem ennyire utána. A service-nek van jópár függősége, az is lehet, hogy nem egyszerű tiltani - jó sok időt el lehet vele tölteni (amit én most nem fogok).
Egy másik lehetőség, hogy letiltod az ethernet interfészt, és azt is indítás után engedélyezed újra. Ennek az a hátulütője, hogy leállításkor újra tiltani kell, és erre automatizmust nem biztos, hogy egyszerű csinálni. Ha Pro verziód van, akkor van group policy shutdown esetére, ha nincs, akkor a feladatütemezővel lehet játszani, hogy shutdown event-re mit csináljon (futtasson valamit). Ez megint egy olyan feladat, aminek a megoldását én most nem fogom helyetted megkeresni (bocs), szintén csak egy ötlet, aminek a kivitelezésével el lehet szórakozni egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!