PlayBook-n tényleg megkapom a 4TB ingyen tárhelyet és a TeraBox-n meg az 1TB?
A Playbooknál elvileg akkor, ha művész vagy és megosztod velük a portfóliódat - és a 4 TB a műveid tárolására használható.
Egyébként csak 100 GB:
A Terabox-nál meg 1 TB-ot kapsz, de egyszerre csak egy fájlt tölthetsz le, korlátozzák a sebességedet, reklámokat kell nézegetned, stb:
És még egy nüansz: ha ezt kizárólagosan adatmentésre akarod használni, akkor van egy rossz hírem: nem biztonságos. Mivel messzire van, nincs ráhatásod, így bármikor bezárhatják, beüthet technikai probléma (tessék az OVHCloud tűzesetére, vagy a Google Drive legutóbbi adatvesztésére gondolni), szerzői jogi (tehát nem ajánlatos szerzői jog által védett tartalmak kalózkópiáit tárolni náluk) vagy a közösségi irányelvek (például "gyűlöletbeszéd") megsértése miatt bármikor törölhetik az ott levő állományokat. Attól nem is szólva, hogy nem nyújtanak végponttól-végpontig történő titkosítást és a klienseik zárt forráskódúak - így megeshet hogy a szolgáltató kifürkészheti, hogy mit tárolsz náluk.
Uloz to MediaFire pCloud Mega Cloud Xiaomi Cloud már meg éri?
Sajnos vannak olyan filmek zenék film zenék képek amik neten nincsenek meg de szeretném azért bármikor meg nézni hallgatni a felhőben, persze itthon is tárólom 2db külső HDD és egy SSD PC-ben.
Gondolkodtam több felhőtárhelyet használni egyszerre.
#2: "Uloz to MediaFire pCloud Mega Cloud Xiaomi Cloud már meg éri?"
Már többször elmondtam neked: egyik sem.
A felhőtárhely nem a te tulajdonod, csak bérled (még ha "ingyen" is - közgazdasági alapvetés: nincs ingyenebéd, valaki, valahol, valahogy fizet érte, hisz egy felhőtárhely fenntartása, a szerverek, az adathordozók, az üzemeltetők fizetése, az áram mind-mind pénzbe kerül).
Így - hogy megakadályozzák a szerzői jog által védett tartalmak jogtulajdonosaival történő hercehurcákat - a felhőtárhelyek üzemeltetői előbb-utóbb törlik a tárhelyükön fellelhető illegális tartalmakat.
Éppen ezért ha egy olyan felhőtárhelyet használsz, amire nincs ráhatásod (értsd: nem te üzemelteted, például egy NAS-on), akkor nincs mese: titkosítani kell a feltöltendő állományokat (mind a tartalmuk, mind a nevük) - ez legális, privát állományoknál adatvédelmi szempontból is előnyös.
Jó pár éve használtam Megát de mikkor feltöltöttem a képeket rá kattintottam és tudtam nézni őket felhőben.
Nem arról szol a titkosítás hogy ne lehessen meg nézni és a neve is más legyen mint az eredeti?
"Nem arról szol a titkosítás hogy ne lehessen meg nézni és a neve is más legyen mint az eredeti?"
A (végponttól-végpontig tartó) titkosítás arról szól, hogy a felhőtárhelyre felkerülő fájl már a feltöltő gépen titkosításra kerül és az azt letöltő csak a feltöltő által adott kulcs birtokában tudja elolvasni, így a köztes fél (a felhőtárhely üzemeltetője) nem tud hozzáférni.
Viszont: az egyszeri titkosítószoftverek - mint például az AESCrypt és a GnuPG - vagy a titkosítást is tudó archiválószoftverek - 7-zip, Peazip - csak a fájl tartalmát titkosítják, a fájl nevét nem, így abból kitalálható az állomány tartalma - azt külön, kézzel kell titkosítani.
Vannak olyan, kifejezetten felhőtárhelyekhez készült szoftverek - mint például a Cryptomator illetve az rClone - amelyek rüptében, automatikusan titkosítják a fájl tartalmát és nevét is.
A Mega alapvetően ad végponttól-végpontig tartó titkosítást és nyílt forrású kliensei révén erről meg is győződhetsz, viszont itt is állnak a fentiek: távoli szolgáltató, nincs ráhatásod, mit tesz az általad feltöltött állományokkal (ő is törölheti, ha rálel, hogy illegális tartalmakat töltesz fel).
De mindezeket elmondtam már többször is.
Indavideo, Videa, Vimeo, Dailymotion mennyire lenne jó?
Nem tudom mennyi tárhelyet adnak, persze csak magamnak privátban tárolnám.
Sajnos YouTube-on nem lehet tárolni privátba sem mert akkor is törölheti.
Ha elvesznének ezek a filmek külső HDD-n és belső SSD-n akkor ezeknek a filmeknek annyi lenne mert nem adják már tv-ben és torrenten sincs fent.
Még anno VHS-ről digitalizáltam DVD-re és onnan gépre másoltam rá és így utána került át külső HDD-re is.
"Indavideo, Videa, Vimeo, Dailymotion mennyire lenne jó?"
Jogvédett tartalmak illegális kalózkópiáinak tárolására semmiképp - törlik onnan a szerzi jog értelmében.
A videómegosztó portálok arra jók, hogy a saját általad készített videótartalmakat a nagyközönség számára publikáld, és a közönség által a videók mellett megtekintett reklámokból a videómegosztó platformnak bevételt generálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!