Hogyan tudom kikapcsolni a Messenger-en a végpontok közötti titkosítást ? Van erre lehetőség egyáltalán ?
Oké, tévedtem a fogalmakkal kapcsolatban, igazából itt nem az E2EE-ről van szó. Az lehet és valószínű, hogy azt nem tudja a facebook dekódolni.
Hanem a Server Side Message Storage-ról.
20. oldal.
Kértem hozzáférést a whitepaperhez, majd meglátjuk megadják-e :)
Véleményem szerint nem sokat ér az E2EE, ha amúgy utána a facebook feltörhető módon tárolja magánál az üzeneteket.
"a PIN ismerete önmagában semmire nem elég": ez nem igaz, ha megadod a pin kódot, visszaállítja a historyt.. legalábbis úgy néz ki, hogy azokat az üzeneteket, amiket akkor küldtek, amikor mind2 fél elérhető volt.
De ezt te is kipróbálhatod 2 facebook accounttal. Én kipróbáltam.
- lépj be mind2 fiókkal, írj E2EE-n keresztül egymásnak oda vissza üzeneteket. (én azt kültem, hogy 1, 2.. második fiókról 3, 4.. első fiókról 5, 6)
- lépj ki mind2 fiókból minden eszközön (nem lehet több végpontok közötti kapcsolat)
- lépj be új eszközről az egyik fiókba
- látod az imént váltott üzeneteket. Bár nálam a legutolsó valamiért nem jött vissza... lehet a szerver oldalra valamivel később menti el. A visszaállított üzenetek: 1,2,3,4,5...
Anyummal tönkretette a csevegésünket, konkrétan egyik platformon sem tudjuk elérni egymást. A vicces az, hogy csak velünk csinálta meg. Illetve a saját chat-ablakomat is eltüntette és fontos adatokat írtam bele. Nem tudok csinálni semmit, az ideg megkerget tőle!
35/F
Sziasztok,
nálam ma kapcsolták ezt be néhány ismerősöm üzeneteinél, és nem a Facebook munkatársai nem látják az üzeneteimet, hanem én :(((
A régieket igen, de az ismerősöm hiába ír, én azt nem kapom meg, nem látom. Mi ez és hogyan lehet megszabadulni tőle?
Engem is érdekel, ha van rá mód, hogy lehet kikapcsolni? Rengeteg régi beszélgetés, fotó eltünt, sőt velem is előfordult már olyan hogy írtak és nem kaptam meg.
Konkrétan tönkretették a messengert ezzel a hülyeséggel.
Buggos szar ez a titkosítás. Sokszor a mobilomon írt üzeneteket nem látom a laptopon pl. Vagy vice versa. Szóval el van ez cseszve rendesen.
Most hogy 2024 áprilisában mindenkinek kötelezővé tették.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!