Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Pontosan mi alapján ajánl be...

Pontosan mi alapján ajánl be az Instagram posztokat a keresés menüpontnál?

Figyelt kérdés
Az alapján válogat az algoritmus, hogy milyen jellegű posztokra kerestem rá? Az biztos, hogy nem a kedvelések alapján, ezért gondolom, hogy a keresési előzményekből dolgozna? Próbáltam utánaolvasni a Meta oldalán, de az algoritmus erre vonatkozó részére nem találtam semmit.

2023. nov. 8. 08:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Van rólad egy digitális profil.

[link]

[link]

2023. nov. 8. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:
2023. nov. 8. 14:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg hallottál már arról, hogy olyan cégek, mint a Google és a Facebook a háttérben, harmadik felek weboldalain követnek téged. De tudtad, hogy a személyes adataidat is nyomon követik a készülékeden lévő alkalmazásokon keresztül?

Ez akkor is megtörténik, ha éppen nem használod a készüléket.

Az alkalmazásokban lévő nyomkövetők sokkal több információhoz férhetnek hozzá, mint a webhelykövető társaik, például a tartózkodási helyedhez, akár az épület emeletének megállapításával, vagy ahhoz, hogy a munkahelyeden milyen gyakran játszol, és naponta mikor, mennyi ideig alszol. Még ha például nincs is Google- vagy Facebook-fiókod, akkor is gyűjthetnek rólad adatokat az alkalmazásaidon keresztül.

Az nyomkövető hálózatok, mint a Facebook és a Google, ezeket az apró információmorzsákat arra használják, hogy digitális profilt készítsenek rólad. Ezzel a nyomkövető hálózatok manipulálhatják, hogy mit látsz az interneten, és lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy az adataid alapján árajánlatot tegyenek az elérésedre.

Az alkalmazásokban lévő nyomkövetők NAGY problémát jelentenek az adatvédelem szempontjából.

2023. nov. 9. 20:37
 4/4 anonim válasza:
1 és 2, ezzel nem tudok egyet érteni. Én social media időmben kizárólag fiúbandákat néztem mindenhol. Mostanában férfi színészeket nézek például Pinteresten. Ennek ellenére tésztával, macskákkal és nőkkel volt tele az egész instám. A barátom kizárólag hubon néz nőket, igy nem használja erre az instát, követ 15 embert. Mégis nőket dobál ki neki. Nem vagyok benne biztos, hogy ez mindenkire vonatkozik.
2023. nov. 19. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!