Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Más is tapasztalta, hogy ha...

Más is tapasztalta, hogy ha megadja egy hivatalos helyen az emailcímét, vagy telefonszámát, akkor elkezd jönni a levélszemét vagy a nem kívánt hívás?

Figyelt kérdés
A 90-es évek végén kezdtem internetezni. Sok emailcímem volt már, és sok olyan helyen megadtam, ahol nem kellett volna. Ennek megfelelően minden emailcímem "szemétládává" változott hamar. Aztán leszoktam erről, és az újabb, és újabb címeimet, csak ott adtam meg ahol nagyon kellett. A nagyoknál már régóta regisztráltam magam, és amúgy regisztálok sehová, maximum tényleg jónevű webshopokba, a kicsikhez, meg amikről nem tudok semmit, azokhoz egy külön emailcímet használok. Ennek ellenére mégis betalálnak a scam/spammerek, és furcsa módon mindig pár nappal azután, hogy megadom az elérhetőségem valahol. Komoly szolgáltatásról van szó, nagy cég, és nem is olcsó, stb. Ez már nem az első eset, hogy ezt észrevettem. Elhiszem, hogy a pénz nagy úr, na de hát na! Más is tapasztalt már ilyesmit?

2023. okt. 30. 09:18
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Ugy gondolod te tapasztaltal ilyet egyedul a 8 milliard emberbol?
2023. okt. 30. 09:19
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

A nagy számok törvénye alapján minden bizonnyal más is tapasztalt ilyet, igen.

Most mihez kezdesz ezzel az információval?

2023. okt. 30. 09:25
 3/10 anonim ***** válasza:

30 éve ugyanaz az email címem. Sok helyre megadom az email címem, mégis alig kapok levélszemetet. Tehát nem az emailcím cserélgetés a megoldás.

Inkább rossz pici boltnak adtad meg akit feltörtek.

2023. okt. 30. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
6%

"A nagy számok törvénye alapján"

A nagy számok tövényének ehhez semmi köze.

2023. okt. 30. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy külön email címem hivatalos helyekre kb 5 éve. 0 levélszemét. Van kb 10 másik, azokra jön.
2023. okt. 30. 12:17
 6/10 anonim ***** válasza:

"A nagy számok tövényének ehhez semmi köze"

Hogyne lenne, meg rendkivul kis mintaszamot vizsgalva (mondjuk 10 millio embert kivalasztva a 8 milliardbol) is szinte minden egyes kiserletnel lesz a kerdezon kivul olyan ember, aki tapasztalt ilyesmit.

2023. okt. 30. 12:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem tapasztaltam ilyet.

Mi neked a "hivatalos hely"?

Én csak az ügyfélkapuhoz és privát kommunikációhoz használom a fő címemet, 0 spam van rajta.

2023. okt. 30. 13:14
 8/10 Hintalow ***** válasza:

Hát nekem szerintem kb 22-23 ève van egyetlen hotmail-es cìmem amit használok, ès nagyon minimális spam èrkezik rá. (Kb 1-2 naponta 1)

A következő dolgokra figyelek:

-ha valahol regisztrálok, akkor nem pipálom be, hogy hìrleveleket kèrek

- ami mèg is elkezd jönni, arról leiratkozok

- ami pedig konkrètan levakarhatatlan spam/scam, azokra pedig buzgón myomkodom az adathalászat flag-et, hamar kiszűri az egèsz tartományt a hasonló helyekről èrkező leveleknèl (ezèrt jok a nagy szolgáltatók, több az erőforrás)

A cìmcserèlgetès nem sok mindent old meg, ha ugyanúgy használod mint az előzőt.

2023. okt. 31. 17:00
 9/10 A kérdező kommentje:

okt. 30. 09:19 Természetesen nem gondolom úgy, hogy csak én tapasztaltam ezt 8 milliárd emberből. Egészen biztos, hogy mind a 8 milliárd embernek van telefonja, internet hozzáférése, és mindegyik ügyel a személyes adatainak a védelmére. Aztán mind a 8 milliárd ember igénybe vesz olyan szolgáltatást, amelyik százezerbe kerül óránként. Ez alapvető dolog.

okt. 30. 09:25 A nagy számok törvénye. Jogos. Nem is értem, hogy miért az előző postot pontozták fel az okos emberek, mert szerintem ez sokkal jobb hozzászólás. De nem baj. A kérdésem lényege igazából nem az volt, hogy más is találkozott-e ilyesmivel, hanem valamiféle beszélgetés indítónak szántam.

okt. 30. 11:17 Gratula. Én csak 2000-es évek eleje óta tudok internetezi, akkor is csak a munkahelyen volt net. Aztán csak ha jól emlékszem 2003-ban lett netem otthon is. Na mindegy, az évek során jópár emailcímet hanyagoltam, aztán kb 10 évvel ezelőttig eljutottam arra a szintre, hogy tényleg csak nagy cégeknek adjam meg az elérhetőségem. Aztán ezért is vagyok kicsit bosszús a scam/spam levelek és hívások miatt.

okt. 30. 13:14 Mi nekem a hivatalos hely? Amúgy ez egy teljesen jó kérdés, mert nem biztos, hogy az, amire én gondolok. De alapvetően egészségügyi intézmények, építészettel kapcsolatos szolgálatások, lakberendetés, autó szervíz, meg ilyenek.

okt. 31. 17:00 Köszönöm, a végére megérkezett a legokosabb ember. Hát igen, nagyjából én is így csinálom a dolgot. De akkor is bosszantó, hogy feltűnő módon azután kapok levélszemetet, vagy kéretlen hívást, hogy valahol elköltöttem elég sok pénzt.

Most komolyan, tényleg eladják az adataimat húsz fillérért, amikor veszek félmillióért egy oled monitort? Most valószínűleg éppen ez történt. Pénteken rendeltem, fizettem, és tegnap jött a hívás egy idióta egészségre szakosodott boltból, hogy van egy nagyon jó vitamin csomagjuk számomra.

Komolyan el vagyok keseredve az ilyenek emiatt, igazából talán nem is vártam választ a kérdésemre csak valakivel megbeszélni szerettem volna ezt a dolgot. De ha ez triviális, akkor peace mindenkinek.

2023. nov. 22. 12:43
 10/10 anonim ***** válasza:

"beszélgetés indítónak szántam"

"valakivel megbeszélni szerettem volna"

Megnéztem már az url-t, de nem, nem tévedtem el, és ez nem a gyakoribeszelgetesek.hu...

2023. nov. 22. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!