Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jófogáson hogy működik a...

Jófogáson hogy működik a fizetés és a szállítás?

Figyelt kérdés
Milyen opciók vannak ezekre, és mi garantálja, hogy megbíztatok a másikban?

2023. okt. 21. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nem személyesen veszed vagy adod át semmilyen garancia nincs, hogy megkapod a vásárolt terméket. Csak kölcsönös bizalom alapján működik az adás-vétel.

Hától házigszállítással vásárlásnál sincs garancia (amit utólag kell fizetni amikor átveszed a terméket) mert a csomagban akármi is lehet vagy hibás terméket postáz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

2023. okt. 21. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
A fizetés szokott működik, a szállítás sok esetben már nem :D
2023. okt. 21. 22:05
 3/8 A kérdező kommentje:
És GLS-hez hasonló futárszolgálatokkal is lehet rendelni?
2023. okt. 22. 02:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem a Jófogás határozza meg a csomagküldés módját. Ha az eladó nem akarja akkor nem is postázza.

A csomagküldés módja az eladótól függ. Úgy működik, hogy az eladóval megbeszélitek és ha neki is jó neked is jó akkor avval a futárszolgálattal küldi.

2023. okt. 22. 08:02
 5/8 A kérdező kommentje:
És kinek kockázatosabb, az eladónak vagy a vevőnek? Tegyük fel egy GLS szerű futárszolgálat esetén.
2023. okt. 22. 13:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a vevőnek sokkal kockázatosabb. Nem tudhatod, hogy nem csak egy féltéglát fog küldeni a csomagban. Amit persze már csak a kifizetés után fogsz megtudni.

Jófogáson csak személyes átvétellel vegyél bármit!

2023. okt. 22. 13:58
 7/8 A kérdező kommentje:
És van valamilyen hasonló platform ami biztonságosabb, pl. a Vinted? Utóbbiról jókat hallottam.
2023. okt. 22. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Én most ma adtam fel egy hirdetést a jófogáson. Egy iPhonet hirdetek. De a házhoz szállítást nem kértem, és a hirdetésbe bele hogy " Csak személyes átvétel.". Igy kerülve el a futáros csalási lehetőséget. Vevő eljön ki próbálja, át veszi és a vevő ide adja a pénzt. Igy már korábban is adtam el iPhonet.
2023. nov. 6. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!