Miért lett ennyire vacak a Youtube?
Amit tapasztalok, egyre nagyobb visszafejlődés, hiába az állandó, erőltetett megújulás...
1. Egyre kevesebb videó, film van fenn, legalábbis normális minőségben
2. Mostmár van, hogy 5 percenként jönnek a kutyátnemérdekli reklámok
3. A felület is vacakabb, logikátlanabb
4. Szerintem értelmes emberek között semmi értelme, az u.n. Shorts-oknak, általában tökkelütöttek marhaságaival szennyezi be az egészet
Ki az, akinek jó ez, és miért?
Várom a lehetőleg nem kioktató, értelmes válaszokat, mint laikus
"1. Egyre kevesebb videó, film van fenn, legalábbis normális minőségben"
Mert a Youtube nem arra való, hogy szerzői jog által védett tartalmak illegális kalózkópiáit töltsék fel, hanem hogy a tartalom-előállítók saját tartalmakat tegyenek közzé.
"2. Mostmár van, hogy 5 percenként jönnek a kutyátnemérdekli reklámok"
A Youtube- pontosabban az ezt üzemeltető Google - ebből él, ebből tartja fenn a szolgáltatást.
Ha nem tetszik az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..
#3-as hozzászólásában soroltam fel megoldási lehetőségeket.
"Az meredek, hogy ebből élnek"
Nem meredek, ez az egyik bevételi forrásuk: adatokat gyűjtenek a felhasználókról és ezen - elvileg anonimizált - adatok alapján generálnak személyre szóló reklámokat a felhasználóknak, ami után a hirdető fizet (lásd: Google Ads).
„Szerintem értelmes emberek között semmi értelme, az u.n. Shorts-oknak”
A "shorts" leginkább a vertikális videózás rajongói irányába közeledés, és hát így olyan is a szinvonaluk...
"Ki az, akinek jó ez, és miért?"
A Googlenek ez így tökéletes. Gondolj bele, ha nem lenne az, akkor már változtattak volna ezen, de amíg a Google jól érzi magát, addig ez így is marad.
Szubjektív a dolog.
1 - számtalan más módja van a filmnézésnek, a Youtube sosem volt ez a platform. Mivel a szerzői jogok tulajdonosai első körben a Youtube-ot zaklatják, nyilván érdeke, hogy ez ne legyen így. Ott vannak a streaming szolgáltatók, ott az nCore (és barátai), lehet azokat használni.
2 - erről nem tudok nyilatkozni, pár éve annyira bosszantott, hogy prémiumot használok. Ebből él, és mindegy, hogy egyesek szerint túl jól és már elég is nekik, akkor azok nem értik a kapitalista berendezkedést. Nincs semmi ingyen, ami szomorú, de sokat nem tehetünk.
3 - ez ízlés kérdése, korábban furcsa volt, mára már megszoktam (a legtöbbet mondjuk iPad-en és XBox-on használom, a webes felületet elég ritkán)
4 - ez megint egyéni szoc. probléma, a TikTok népszerűsége nem ezt mutatja (vagy akkor mindenki hülye). Én személy szerint örülök, hogy oda nem kell regisztrálnom, ha csak úgy el akarok vesztegetni az életemből pár órát :-)
Azért van tele trash tartalommal, mert azoknak a legnagyobb a nézettsége.
Nekem van fent pár idiótábbnál idiótább videóm, (csak hobbiból, és néhány emberrel történő megosztás céljából, de nem bánom, ha mások is látják) de amíg az, hogy először jár villamymozdony Esztergomban érdekel 300 embert, egy kakas kukorékolása pedig 130.000 embert, addig ez így is marad.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ezeket a picit sablon megközelítésű válaszokat - ez üzlet és ez így van rendjén, meg a szabályok, meg a Youtube nem arra való, meg ma már számtalan streaming szolgáltató van, stb... - ezek nagyjából magamtól is tudtam. Én inkább arra volnék kíváncsi, hogy a régi "Jó öreg :) Youtube-hoz képest miért lett ennyire vacak?.... Azoknak valóban továbbra is tökéletes, akik például tömegizlésűek, mert legalábbis előfizuval - így is biztos megtalálják az új akció-fantasy-sci-fi thrillerjeiket, de nagy filmklasszikusokat, igazi Nagy filmeket(TUDOM, MIND SZERZŐI JOG), már kevésbé, úgy látszik, menőbbek a Shorts-ok, és van aki szerint ez így van rendjén... :) Mindenesetre mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!